Σάββατο 20 Απριλίου 2024  01:51:32

Μέχρι ψευδολογίες στα νομοσχέδια

Παρότι ο ίδιος προσπαθεί να εμφανίσει ένα μετριοπαθές προφίλ, η εικόνα της Βουλής χειροτερεύει διαρκώς. Υπουργοί, που δεν προσέρχονται ομαδικά πλέον, νομοσχέδια στο γόνατο, ψηφοφορία στο παρά πέντε από προθεσμίες και κυρώσεις.

Φαίνεται όμως ότι στου κακού τη σκάλα δεν υπάρχει σταματημός. Αρχικά ήταν οι δεκάδες άσχετες τροπολογίες, μετά οι καθυστερήσεις στη νομοθετική εργασία και η επινόηση ότι όλα " εξαιρετικώς επείγοντα ". Ακολούθησαν τα νομοσχέδια που έπρεπε να ψηφισθούν μέσα σε δύο ημέρες και αριθμούσαν 500 και 700 σελίδες. "Φυσικό " να προκύψουν νόμοι γεμάτοι προχειρότητες.

Μετά ήλθαν οι λαθροχειρίες. Ώσπου ήλθε το νομοσχέδιο για την COSCO, στο οποίο ο αρμόδιος υπουργός Θεόδωρος Δρίτσας - όπως την κατήγγειλε η κινεζική εταιρεία - είχε συμπεριλάβει επτά χοντρές ψευδείς διατάξεις, τόσο ψευδείς ώστε ήταν τελείως αντίθετα όσα ανέγραψαν, με όσα συμφωνήθηκαν στο Μαξίμου. Τέτοια κατάπτωση του Κοινοβουλίου, να αμφισβητούνται η αξιοπιστία και εντιμότητα Κυβέρνησης στα νομοσχέδια της από ξένη κρατική εταιρεία, ανοιχτά μάλιστα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline