Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  01:46:01

Τα φορτηγά ως δολοφόνοι

Το μακελειό το βράδυ της εθνικής εορτής, όμως, στη " χαλαρή " Γαλλική Ριβιέρα, και ενώ η χώρα βρισκόταν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, έδειξε πόσο εύκολα μπορεί να γίνει το κακό, είτε το περιμένει κανείς, είτε όχι.

Και μάλιστα από μηχανήματα, κατασκευές που έγιναν για καλύτερη ζωή των ανθρώπων, για καλύτερο εμπόριο και μεταφορές. Ο κίνδυνος βρίσκεται παντού - όπως τα φορτηγά τα οποία τροφοδοτούν τις πόλεις μας όλο το 24ωρο. Ουδείς μπορεί να γνωρίζει ποτέ κάποιος οδηγός θα " "απασφαλίσει". Εδώ και πολλά χρόνια, φορτηγά σκορπίζουν τον τρόμο ως κινούμενες βόμβες.

Μεταξύ των πιο θεαματικών ήταν οι επιθέσεις αυτοκτονίας με δύο φορτηγά-βόμβες σε στρατώνες Αμερικανών πεζοναυτών και Γάλλων στρατιωτών στη Βηρυτό στις 23 Οκτωβρίου 1983, που στοίχισαν τη ζωή σε 241 Αμερικανούς και 58 Γάλλους και είχαν ως αποτέλεσμα την απόσυρση ξένων δυνάμεων από τον εμφύλιο πόλεμο του Λιβάνου. Το 1995 ο πρώην Αμερικανός στρατιωτικός και ακροδεξιός τρομοκράτης Τίμοθι Μακβί σκότωσε 168 ανθρώπους στην Οκλαχόμα, όταν στάθμευσε φορτηγό γεμάτο εκρηκτικά έξω από κτίριο υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, στις 3 Ιουλίου, φορτηγό-βόμβα του αυτοαποκαλούμενου " Ισλαμικού Κράτους" σκότωσε τουλάχιστον 292 ανθρώπους στη Βαγδάτη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline