Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  09:42:58

"Κάθε στρατόπεδο και σωματείο"

Η πανηγυρική εξαγγελία του Παν. Καμμένου για συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις (μάλιστα πρωτοβάθμιο σε κάθε στρατόπεδο και μεγάλη στρατιωτική μονάδα και σε δευτεροβάθμιο) δεν ενθουσίασε.

Αντίθετα προκάλεσε προβληματισμό και ανησυχία, ακόμα και σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιά είναι τα μειονεκτήματα αυτού του " εκδημοκρατισμού"; Ποινές οι διασφαλίσεις;

Στις εκλογές για ανάδειξη των συνδικαλιστικών οργάνων θα συμμετάσχουν όσοι αξιωματικοί επιθυμούν, ενώ με απόφαση του ανώτερου στρατιωτικού διοικητή μιας περιφέρειας θα παραχωρούνται και γραφεία για τη στέγαση των σωματείων. Σχετικός χώρος θα παραχωρηθεί και στο Πεντάγωνο. Η τροπολογία περιέχει και κάποιες απαγορεύσεις διαβεβαιώνουν Καμμένος, Δρίτσας και ΥΠΕΘ.

Οι εκπρόσωποι και τα μέλη των σωματείων δεν θα επιτρέπεται μα κάνουν δημόσιες δηλώσεις στα ΜΜΕ. Απαγορεύεται η απεργία ή οι στάσεις εργασίας, καθώς επίσης και η ανάμειξη των συνδικαλιστών " με οποιονδήποτε τρόπο" σε θέματα διοίκησης, οργάνωσης ή δομής των Ε.Δ. Απαγορεύονται, τέλος, η άσκηση κριτικής και οι χαρακτηρισμοί για τη στρατιωτική ιεραρχία. Ο αντίλογος; Πουθενά δεν σεβάστηκαν τέτοιους περιορισμούς οι συνδικαλιστές στο ελληνικό Κράτος, από τις Τράπεζες έως τις ΔΕΚΟ, ακόμα και στρατιωτικές.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline