Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  02:56:09

Πρώτη και σε....πνιγμούς

Μάλλον επιπόλαια η σχέση μας με τη θάλασσα. Καμαρώνουμε για τα χιλιάδες νησιά, τις μοναδικές παραλίες και τις ελκυστικές θάλασσες αλλά είμαστε από τους τελευταίους στα περισσότερα θαλάσσια αγωνίσματα. Από την ιστιοπλοΐα έως τα αγωνίσματα σε πισίνες.

Την πρώτη θέση στην Ευρώπη σε θανάτους από πνιγμό κατέχει η Ελλάδα. Κατά μέσον όρο, κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους στο νερό 400 άνθρωποι, εκ των οποίων 35 παιδιά και έφηβοι. Περίπου 100 άνθρωποι τραυματίζονται θανάσιμα κατά τη συμμετοχή τους σε θαλάσσια σπορ ή δραστηριότητες με σκάφη. Σύμφωνα με έρευνες, ο αριθμός των πνιγμών και των θαλάσσιων ατυχημάτων στις ελληνικές θάλασσες βαίνει αυξανόμενος. Το καλοκαίρι του 2015 οι θάνατοι στη θάλασσα ήταν 146, ενώ είχαν λάβει χώρα είκοσι θαλάσσια δυστυχήματα.

Συνολικά, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το 2015 ο αριθμός των ατόμων που υπέστησαν ατύχημα σε πλοία και σε περιοχές ευθύνης των λιμενικών αρχών ανήλθαν σε 320, 7,7% περισσότερα από το 14. Στο 93,4% των περιπτώσεων, τα ατυχήματα συνέβησαν σε παράκτιες περιοχές . Η φετινή περίοδος βρίσκεται σε εξέλιξη και, σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμενικού Σώματος, από την έναρξη της θερινής περιόδου (1/5) έως τις 21/7 είχαν καταγραφεί 136 θάνατοι στη θάλασσα, ενώ είχαν λάβει χώρα τέσσερα θαλάσσια ατυχήματα.

Στο ίδιο διάστημα, το Λιμενικό είχε κληθεί να συνδράμει σε 31 περιστατικά ακυβερνησίας πλοίων και σκαφών με 171 επιβαίνοντες συνολικά, γεγονός που καταδεικνύει ότι η ενοικίαση σκαφών γίνεται σε μεγάλο βαθμό αψήφιστα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline