Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  17:12:13

«Δεν μπορούν να μας κουνούν το δάχτυλο αυτοί»

«Δεν μπορούν να μας κουνούν το δάχτυλο αυτοί που μόλις πιάστηκαν στα πράσα» απαντά το ΠΑΣΟΚ στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις κακουργηματικές ποινικές διώξεις κατά του Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

Σε ανακοίνωσή της η Χ. Τρικούπη εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για «σπουδή να συκοφαντήσει το ΠΑΣΟΚ πριν η δικαιοσύνη αποφανθεί» εκτιμώντας ότι «είναι αποκαλυπτική του πανικού του καθεστώτος».

Οπως υπενθυμίζει το ΠΑΣΟΚ «Η υπόθεση αυτή πήρε το δρόμο του ελέγχου από την δικαιοσύνη, εδώ και χρόνια, με αποκλειστικά δική μας πρωτοβουλία».
Σημειώνει ως εκ τούτου ότι «δεν μπορούν να μας κουνούν το δάχτυλο αυτοί που μόλις πιάστηκαν στα πράσα» ωστόσο το ΠΑΣΟΚ διαμηνύει: «Εμείς συμψηφισμούς δεν δεχόμαστε! Η θέση μας είναι σταθερή και σαφής. Διαφάνεια παντού για όλους και για όλα».

Η Χ. Τρικούπη τονίζει τέλος πως «όποιος επιλέγει το ρόλο του πολιτικού τιμητή πρέπει πριν να διατάξει αντίστοιχο έλεγχο ορκωτών στα οικονομικά του κόμματός του και να το παραδώσει στην δικαιοσύνη, όπως μόνο το ΠΑΣΟΚ από όλο το πολιτικό σύστημα έκανε. Ιδού η Ρόδος!».
Υπενθυμίζεται ότι η προκαταρκτική εξέταση για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώθηκε με την άσκηση κακουργηματικών ποινικών διώξεων κατά του Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

Ο πρώην υπεύθυνος των οικονομικών του κόμματος, ήταν ο μόνος που κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για το χρέος των 140 εκατ. ευρώ που φαίνεται να δημιουργήθηκε από το 2004 έως το 2012 και να διογκώθηκε -αδικαιολόγητα- επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου.
Η δίωξη έχει διπλό σκέλος κι αφενός αφορά τα 15 εκατομμύρια ευρώ που είχαν βρεθεί στα ταμεία του κόμματος χωρίς παραστατικά, αφετέρου το γεγονός ότι δόθηκε ως εγγύηση η κρατική επιχορήγηση παράλληλα σε 4 τράπεζες για να δοθούν στο ΠΑΣΟΚ δάνεια.

Η απιστία συνίσταται στην κακοδιαχείριση των 15 εκατ. ευρώ που φαίνεται να υπήρχαν σε μετρητά στο χρηματοκιβώτιο του κινήματος την περίοδο 2007-2009.
Σχετικά με το αδίκημα της απάτης, αυτό αφορά τη σύναψη δανείου ύψους 5 εκατ. ευρώ από την τράπεζα ΑΤΤΙΚΗΣ το 2010, με εγγύηση τη μελλοντική κρατική επιχορήγηση υποσχόμενος ότι δεν έχει δοθεί άλλου, ενώ στη πραγματικότητα είχε ήδη εκχωρηθεί σε άλλες τρεις τράπεζες για δάνεια που υπέρ κάλυπταν το ποσό της επιχορήγησης.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «η ποινική δίωξη για κακουργηματική απάτη και απιστία που ασκήθηκε στον πρώην υπεύθυνο για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, αναδεικνύει το καθεστώς της διαπλοκής που δημιούργησαν με συστηματικό τρόπο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ΠΑΣΟΚ έλαβε δάνειο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ από την Τράπεζα Αττικής με μοναδική εγγύηση την κρατική επιχορήγηση του κόμματος, την οποία όμως είχε δώσει και σε τρεις άλλες τράπεζες από τις οποίες επίσης είχε δανειοδοτηθεί!»

Το "βρόμικο '16" που επιχειρείται να στηθεί, κάνει το "βρόμικο '89" να μοιάζει νηπιαγωγείο. Ουδείς εκβιασμός μπορεί να μας κάμψει», τονίζει το ΚΙΔΗΣΟ απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη δίωξη του πρώην διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου.
Το Κίνημα υποστηρίζει ότι ο ελληνικός λαός διψάει για την αλήθεια και η κοινωνία χρειάζεται θεσμούς που εγγυώνται τη δημοκρατία, τη διαφάνεια, την ισονομία ενώ η χώρα έχει ανάγκη από την επανάσταση του αυτονόητου, από την επικράτηση της λογικής στην πολιτική, τη δικαιοσύνη, την ενημέρωση, την οικονομία.

«Η πρωτοβουλία για τον έλεγχο όλων ανεξαιρέτως των οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών στελεχών μας βρίσκει σύμφωνους, ώστε να υπάρχει έλεγχος και διαφάνεια στη λειτουργία των κομμάτων, όπως και οποιαδήποτε πρωτοβουλία για όλα τα θέματα, είτε αυτά αφορούν το κυβερνών κόμμα είτε όλα τα κόμματα, αλλά και για τα θέματα που απασχολούν το δημόσιο βίο και τη ζωή των πολιτών.
Η θέση μας ήταν και θα είναι πάντα σαφής και απόλυτη: όλα στο φως, για όλους και για όλα», επισημαίνει το ΚΙΔΗΣΟ και συμπληρώνει ότι «δεν πρόκειται να δεχτούμε το έργο της Δικαιοσύνης να μετατραπεί σε εργαλείο για πολιτικά παίγνια και οι δικαστικοί λειτουργοί σε κυβερνητικό παράρτημα για προφανείς σκοπιμότητες».

Επίσης καθιστά σαφές ότι δεν θα αποδεχθεί την άποψη «όλοι ίδιοι είναι» ούτε τις λογικές συμψηφισμών, καλώντας τη Δικαιοσύνη να λειτουργήσει με γνώμονα τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της, που αμφισβητείται από επιλεκτικές επιλογές.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline