Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  08:48:56

«Η Αστυνομία με όλες τις κυβερνήσεις εκτελεί εντολές»

Το πράγματα είναι πασίδηλο και αυτονόητο. Εάν λχ. το Μαξίμου ήθελε να δεχθεί τους συνταξιούχους και όχι να εμποδισθούν θα επέτρεπε την είσοδο σε μια αντιπροσωπεία τους.

Οπως έχει γίνει σε άλλες περιπτώσεις, ιδιαίτερα παλαιότερα.. Δεν έγινε όμως αυτό, δηλαδή δεν υπήρξε παρόμοια εντολή εισόδου, αλλά εντελώς διαφορετική, να μη προσεγγίσουν."Η αστυνομία με αυτή την κυβέρνηση αλλά και με την προηγούμενη είναι πάντοτε υπό τις εντολές της", είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γ.Γερακαράκος, μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα για τα όσα εκτυλίχθηκαν χθες μεταξύ συνταξιούχων και αστυνομικών.

"Η Αστυνομία με όλες τις κυβερνήσεις εκτελεί εντολές", ξεκαθάρισε.
Όπως εξήγησε , "χρήση χημικών μπορεί να γίνει, όταν ο επικεφαλής της διμοιρίας δει ότι υπάρχει άμεση ανάγκη να γίνει η χρήση, γιατί υπάρχει κίνδυνος για τους διαδηλωτές ή τους αστυνομικούς» και διευκρίνισε ότι, «ο θάλαμος επιχειρήσεων έχει εικόνα, βλέπει τι γίνεται".

Ωστόσο, "πολλές φορές πρέπει να πάρεις αποφάσεις εκείνη τη στιγμή".
Ο Γ.Γερακαράκος δήλωσε ότι, "όλες οι εντολές μαγνητοφωνούνται, εκτός αυτών που δίνονται μέσω ασυρμάτου".
Τέλος, έθεσε το ερώτημα "πώς αλλιώς θα μπορούσε να εμποδιστεί μία πορεία που κατευθύνεται προς το Μαξίμου, με γκλομπ;".
"Είμαστε έτοιμοι να δούμε ανοιγμένα κεφάλια;", είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΤΕΑ, Α.Κάντας, μιλώντας επίσης στο Καλημέρα Ελλάδα, περιέγραψε πως αντιπροσωπεία συνταξιούχων που βρίσκονταν στην κεφαλή της πορείας ζήτησε από τον αστυνομικό διευθυντή να μεταβεί στο Μαξίμου και όταν εκείνος δεν τους επέτρεψε είχε ήδη φτάσει στο σημείο όλη η πορεία και δημιουργήθηκε πανδαιμόνιο.
"Με αυτούς τους ανθρώπους ήμασταν μαζί και δίναμε κοινωνικούς αγώνες", είπε τέλος ο Α.Κάντας

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline