Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  02:38:18

Από την Παρασκευή ο κ. Κατρούγκαλος στέλνει επιστολές

Πρόκειται βεβαίως για πράξη πρόκλησης. Από την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου και για αρκετές ημέρες θα αρχίσουν να λαμβάνουν οι συνταξιούχοι τις πρώτες ενημερωτικές επιστολές για τις περικοπές που έχουν υποστεί οι συντάξεις τους. Μετά βέβαια τις περικοπές που έχουν υποστεί.

Με αποστολέα τον υπουργό Εργασίας κ.Κατρούγκαλο, ο οποίος δήλωνε ψευδώς επί μήνες ότι δεν θα γίνει καμμία περικοπή , όπως ψευδώς δήλωνε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας ότι θα δώσουν αυξήσεις και τους δύο επιπλέον μισθούς στους σνταξιούχους.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος κατά την παρουσίαση της συνεργασίας του Υπουργείου με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) για την υλοποίηση δράσεων με κοινωνικό όφελος, η αποστολή θα αρχίσει την Παρασκευή και 80.000 συνταξιούχοι θα λάβουν τις πρώτες ενημερωτικές επιστολές στις οποίες θα αναλύονται οι μειώσεις τις οποίες έχουν ήδη υποστεί οι επικουρικές συντάξεις τους.

Τις επιστολές αυτές θα στείλει το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), στα πλαίσια της ενημέρωσης των συνολικά 260.000 συνταξιούχων που έχουν δει τις επικουρικές συντάξεις να μειώνονται έως και 50% από τον περασμένο Αύγουστο.
Οι υπόλοιποι 180.000 συνταξιούχοι που υπέστησαν μειώσεις θα λάβουν τις σχετικές επιστολές μέχρι την επόμενη Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί η τροπολογία με την οποία θα καθοριστεί το ύψος του πλαφόν στις αναδρομικές κρατήσεις στις ήδη μειωμένες 260.000 επικουρικές συντάξεις , οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον ερχόμενο Νοέμβριο.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline