Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  18:14:25

Αντάρτης για 2-3 ημέρες

Μάλλον βρισκόμαστε σε αναδίπλωση και πάντως σε φάσης εκτόνωσης, δηλαδή υποταγής του άλλοτε στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού και δογματικού και μαζί αποτυχημένου υπουργού Ενέργειας.

Εξίσου αποτυχημένου με τον Θ. Δρίτσα και άλλους, οι οποίοι αφού υπέγραψαν τα πάντα στο Μνημόνιο, τώρα παριστάνουν τους αντιστασιακούς. Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου για να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα την Τρίτη ο Πάνος Σκουρλέτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση Τσίπρα-Σκουρλέτη στο Μαξίμου εντάσσεται σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης και να αποσαφηνιστούν παρεξηγήσεις. Πηγές από το πρωθυπουργικό περιβάλλον δεν δίνουν λεπτομέρειες, ωστόσο τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να υπάρξει επιχείρηση αποκλιμάκωσης της έντασης.

Σκουρλέτης: Οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να δημιουργήσουν εικόνα κρίσης

Αμέσως μετά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, εξέδωσε την εξής δήλωση που κινείται στη λογική υποχώρησης και αναδίπλωσης από τη δήθεν ανταρσία του, όπως προαναφέρθηκε:

«Το πλήθος των δημοσιευμάτων στις εφημερίδες και το διαδίκτυο με ανακρίβειες και κατασκευασμένες διαρροές με αναγκάζουν να αποσαφηνίσω δημόσια ορισμένα πράγματα. Είναι φανερό ότι οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης επιθυμούν να δημιουργήσουν εικόνα κρίσης. Είμαι απόλυτα πεισμένος πως αυτό που πρέπει να χαρακτηρίζει την δράση μας είναι η συλλογικότητα, το ηθικό πλεονέκτημα και ο επαγγελματισμός με την έννοια της τεκμηριωμένης ανάλυσης της πραγματικότητας και της κατάθεσης εναλλακτικών προτάσεων. Όλα αυτά, για μας του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν την κοινή μας κουλτούρα. Όπως είναι επίσης γνωστό, πώς στο κόμμα μας έχουμε κατακτήσει την κουλτούρα του διαλόγου. Στο τελευταίο συνέδριό μας βγήκαμε με μια πολιτική απόφαση που εγκρίθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων. Με αυτά το όπλα πορευόμαστε φιλοδοξώντας να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του λαού μας».

Η αντιπαράθεση

Η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Περιβάλλοντος, έρχεται μετά την έντονη αντιπαράθεση που πυροδοτήθηκε από φήμες για εξοβελισμό του από την κυβέρνηση με αφορμή την στάση του στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΣΦΑ, από την άρνησήη Σκουρλέτη να αναλάβει την θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύοντας «ή το υπουργείο Ενέργειας ή απλός βουλευτής» και το «κόψιμό του» από την πρωθυπουργική λίστα για τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μόλις χθες, εξάλλου, η κίνηση των 53 σε άρθρο στην ιστοσελίδα communality υπό τον τίτλο «Γιατί έχει δίκιο ο Σκουρλέτης» διεμήνυε προς το Μαξίμου πως πρέπει να στηριχθεί στον αγώνα που κάνει για τις ιδιωτικοποιήσεις στο υπ. Ενέργειας.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline