Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  18:18:10

Μήνυση κατά του Σώρρα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Μια ακόμη δικαστική εκρεμμότητας και ερευνα για τον πέτσινο δισεκατομυριούχο. Μήνυση κατά του Αρτέμη Σώρρα και του συνεργάτη του, Εμμανουήλ Λαμπράκη, κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος, για τα αδικήματα που αφορούν τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης, διασποράς ψευδών ειδήσεων, διέγερσης των πολιτών σε βιαιοπραγίες ή αμοιβαία διχόνοια, παράβασης καθήκοντος, καθώς και για εγκλήματα σχετικά με το νόμισμα.

Ο εν λόγω δημοσιογράφος, μόνιμος κάτοικος ΗΠΑ, υποστηρίζει ότι το χρεόγραφο Σώρρα είναι πλαστό και δεν έχει την παραμικρή αξία. Μάλιστα, αυτό το έχει επιβεβαιώσει και το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Παράλληλα, αναφέρεται στην μηνυτήρια αναφορά ως προς το χρεόγραφο, ότι η απόδειξη κατάθεσης που το συνοδεύει, αφορά ανύπαρκτη εταιρεία-φάντασμα που έχει έδρα τον Καναδά, πίσω από την οποία κρύβονται οι πλαστοί τίτλοι, έτσι ώστε να μην μπορούν να ελεγχθούν.

«Πρόκειται για φαινόμενο κραυγαλέας εξαπάτησης των πολιτών» κάτι που «αποτελεί την πρώτη παγκόσμια απόπειρα απάτης, κατά την οποία γίνεται κοινοποίηση πλαστού χρεογράφου σε όλες τις δικαστικές, ελεγκτικές και τραπεζικές αρχές της χώρας, ενώ η αντίδραση εκ μέρους της ελληνικής Δικαιοσύνης υπολείπεται της έκτασης των διαπραχθέντων αδικημάτων» αναφέρεται στην μηνυτήρια αναφορά.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline