Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  13:29:02

Α.Π: «Οχι» στην έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών

Τέλειωσαν επτά μήνες ταλαιπωρίας και αγωνίας με τιμητική απόφαση για την ελληνική Δικαιοσύνη και Κοινωνία. «Οχι» στην έκδοση για του 8 τούρκους αξιωματικούς είπε ο Αρειος Πάγος, απορρίπτοντας τις εφέσεις που είχε ασκήσει η Εισαγγελία Εφετών.

Συγκεκριμένα, ο Άρειος Πάγος, γνωμοδότησε για όλους κατά της έκδοσής τους στην Τουρκία, διέταξε την απόλυσή τους από τις φυλακές, εφόσον δεν κρατούνται για άλλη αιτία και απορρίπτει την έφεση του εισαγγελέα.

Με την απόφαση αυτή διαψεύδεται εκ΄των πραγμάτων ο ισχυρισμός του καθεστώτος Ερντογάν ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί την έκδοση των οκτώ επειδή έλαβαν μέρος στο Πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου εναντίον του. Πράγμα που δεν αποδείχτηκε με σοβαρά στοιχεία από την Άγκυρα ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε η κοινή αντίληψη και στην Ελλάδα ότι η Τουρκία δεν θεωρείται Κράτος που μπορούν ανάλογοι κατηγορούμενοι να τύχουν δίκαιης δίκης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline