Σάββατο 20 Απριλίου 2024  14:50:50

Επ' αόριστον μπλόκο στη Νίκαια

Νωρίτερα από ότι προβλεπόταν και στην Θεσσαλία αντί για την Μακεδονία έγινε ο μεγάλος αποκλεισμός στον νευραλγικό εθνικό δρόμο Αθήνας - Θεσσαλονίκης.

Με νέους αποκλεισμούς εθνικών δρόμων απειλούν, έμπρακτα πλέον οι κινητοποιημένοι αγρότες και κτηνοτρόφοι σε πολλές περιοχές της Ελλάδος που θα εκδηλωθούν είτε μέσα στο Σαββατοκύριακο, είτε από την ερχόμενη Δευτέρα. Συγκεκριμένα σε κεντρική και ανατολική Μακεδονία, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη.

Το πρώτο σκληρό βήμα έγινε, από τους αγρότες της Θεσσαλίας ενώ δυναμικά φαίνεται να ακολουθούν οι αγρότες του Νομού Σερρών. Κλειστή επ' αόριστον και μέχρι να λυθούν τα αγροτικά μπλόκα θα παραμένει η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος της Νίκαιας στο ρεύμα προς την Αθήνα.

Στο σημείο βρίσκονται από το μεσημέρι της Πέμπτης τρακτέρ και αγρότες από τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, οι οποίοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις μετά το κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων θα διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:

• Ολα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε.με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα εκτρέπονται στον ανισόπεδο κόμβο Πλατύκαμπου [Χ/Θ 351+000] προς την παλιά εθνική οδό Λάρισας - Βόλου και στη συνέχεια θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο από τον ανισόπεδο κόμβο Βελεστίνου [Χ/Θ 312+000].

• Ολα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί της παλιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς Αθήνα, στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου Νίκαιας, θα αναστρέφονται μέσω της αερογέφυρας προς Λάρισα και μέσω της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας - Βόλου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο από τον ανισόπεδο κόμβο Βελεστίνου [Χ/Θ 312+000 του Π.Α.Θ.Ε.].

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:

Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

-Αποφασισμένοι να φτάσουν στον Προμαχώνα οι αγρότες των Σερρών

Αποφασισμένοι να φτάσουν στο τελωνείο του Προμαχώνα είναι οι αγρότες των Σερρών, που από την Τετάρτη ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου έξω από τον Λευκώνα. Η δύναμή τους στο σημείο ενισχύεται.

Στις προσπάθειες της Αστυνομίας να εμποδίσει την πορεία προς τον Προμαχώνα, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βισαλτίας, Στέργιος Λίτος, μέλος της συντονιστικής επιτροπής, προειδοποιούν μέσω Αθηναϊκού Πρακτορείου: «Εμείς έχουμε και εναλλακτικά σχέδια και θα κάνουμε πράξη αυτό που είπαμε, Θα φτάσουμε στον Προμαχώνα.»

Πάντως, όπως δηλώνουν εκπρόσωποί τους, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι που ανησυχούν για την επιβίωσή τους και συντάσσονται με τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων, πλην όμως καθυστερούν την έξοδό τους στους δρόμους, λόγω οικονομικής δυσχέρειας.

Το μεσημέρι θα επιχειρήσουν εκ νέου να παρακάμψουν τις αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο έξω από τον Λευκώνα και να κατευθυνθούν στο τελωνείο του Προμαχώνα.

Εν τω μεταξύ, οι συμμετέχοντες στη συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας, προσέρχονται το απόγευμα (17:00), σε νέα συνάντηση στο Πολύκαστρο Κιλκίς.

Στόχος είναι να οριστικοποιηθούν τα σχέδιά τους και ενδεχομένως από το Σάββατο να στήσουν τα δικά τους τα μπλόκα, στους Εύζωνες.

Οι αγρότες της ανατολικής Θεσσαλονίκης (το μπλόκο στα «πράσινα φανάρια») έχουν προγραμματίσει νέα συνάντηση την Κυριακή στις 18:00.

Το Σάββατο το πρωί (11:00) θα στηθεί το μπλόκο στα διόδια Μαλγάρων, ενώ το ακριβές χρονοδιάγραμμα κινητοποίησης θα καθοριστεί σε γενική συνέλευση που θα γίνει την ίδια ημέρα, αφού πρώτα παραταχθούν τα τρακτέρ, όπως επισήμανε ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής, Κώστας Ανεστίδης, αγρότης και μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας.

Στη Χαλκιδική συνεχίζεται η συγκέντρωση τρακτέρ στους Μύλους Ευγενίου στην Τρίγλια και απόφασή τους είναι να κινηθούν με βάση τις αποφάσεις που θα ληφθούν στη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα τρακτέρ τους έχουν παρατάξει στον κόμβο της Κουλούρας Ημαθίας οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής, που βρίσκεται στην Εγνατία οδό, στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας και δεν εμποδίζουν τη διέλευση των οχημάτων.

Επισημαίνεται ότι οι συντασσόμενοι με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, αναμένεται να μαζευτούν ξανά πιθανόν το Σαββατοκύριακο για να συζητήσουν τα αποτελέσματα των γενικών συνελεύσεων που κάνουν ή θα κάνουν την τρέχουσα εβδομάδα.

Αυτό που φαίνεται να προκρίνεται -σύμφωνα με αποτελέσματα γενικών συνελεύσεων σε περιοχές των Σερρών, Παγγαίου και Δράμας και Ελευθερούπολη και περιοχές των Σερρών, όπως Αχινού, Μαυροθάλασσας και Δήμου Νέας Ζίχνης- είναι η διοργάνωση ενός συλλαλητηρίου στη 10η Διεθνή Έκθεση Κτηνοτροφίας και Πτηνοτροφίας Ζοοtechnia που ανοίγει τις πύλες της στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης στις 2 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι περισσότεροι γεωργοί και κτηνοτρόφοι σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, έχουν αποφασίσει να τηρήσουν στάση αναμονής, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα πραγματοποιήσουν συνάντηση, προκειμένου να σταθμίσουν την κατάσταση και να δουν πώς θα κινηθούν.

Για δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται και στη Δυτική Μακεδονία και τα μπλόκα θα στηθούν τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, αφού πρώτα οριστούν τα ακριβή σημεία στην ευρεία σύσκεψη που θα γίνει το απόγευμα (19:30) του Σαββάτου, για το νέο πρόγρμμα αποκλεισμών σε μεγάλους συγκοινωνιακούς κόμβους και άλλες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline