Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  17:19:48

Οι απειλές Τσαβούσογλου για "ατύχημα σύγκρουσης" στο Αιγαίο.

Η επίσημη Τουρκία πρωτοστατεί σε καθημερινές προκλήσεις, στην θάλασσα και τον ουρανό του Αιγαίου, πάνω από τα ελληνικά νησιά, αλλα με θρασύτητα προειδοποιεί την... Ελλάδα για "ανεπιθύμητο ατύχημα" πολεμικής εμπλοκής με δυνάμεις του Ναυτικού και της Αεροπορίας.

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις, καθώς μετά το ρεκόρ των παραβιάσεων που σημειώθηκαν χθες, σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας απείλησε την Ελλάδα ακόμα και με ατύχημα, δηλαδή σύγκρουση ανάμεσα σε ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις. Απειλές και προκλήσεις σε ημερήσια πλέον εφαρμογή, δεδομένου ότι το καθεστώς Ερντογάν σκληραίνει την στάση του προκειμένου να επιτύχει συσπείρρωση των φανατικών οπαδών του, ενόψει της φιλόδοξης επανεκλογής του στην Προεδρία της Δημοκρατίας τον Απρίλιο, με απόλυτες εξουσίες βάσει του νέου Συντάγματος.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Χουριέτ κάλεσε τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, να «συνετιστεί και να μαζέψει το μυαλό στο κεφάλι». Μάλιστα, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι ο Έλληνας υπουργός προκαλεί, αντί να κάνει αυτοκριτική του ίδιου και της κυβέρνησης της Άγκυρας.

Ωστόσο ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν περιορίστηκε μόνο στις επιθέσεις, αλλά έφτασε στο σημείο να απειλήσει την Ελλάδα με ατύχημα. Ανέφερε πως μπορεί να υπάρξει επεισόδιο, λόγω αυτής της «προκλητικής» συμπεριφοράς και όπως λέει, «ο Αλλάχ να φυλάξει, αν γίνει ένα δυστύχημα ανεπιθύμητο, αποκατάσταση δεν υπάρχει».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι «ο συνέταιρος της κυβέρνησης Τσίπρα, που είναι ο ηγέτης της ακροδεξιάς, είναι ταυτόχρονα και υπουργός Άμυνας της Ελλάδας. Αυτός ο υπουργός προκαλεί συνεχώς. Η Ελλάδα από παλιά κάνει προκλητικές ενέργειες. Εμείς συμπεριφερόμαστε με λογική για να μην υπάρχει ένταση με τη γείτονά μας».

Λοβέρδος: Η Τουρκία κλιμακώνει καθημερινά την ένταση

Τις προκλητικές δηλώσεις του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχολίασε με δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος. Ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για κλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας της έντασης μεταξύ των δύο χωρών και τόνισε ότι το διεθνές δίκαιο και οι διεθνείς συνθήκες επιβάλλουν τη συμμόρφωσή της με όσα έχουν συμφωνηθεί. Ειδικότερα ο κ. Λοβέρδος δήλωσε:

Η Τουρκία κλιμακώνει καθημερινά με προκλητικές πράξεις και δηλώσεις την ένταση μεταξύ μας. Το διεθνές δίκαιο με τις διεθνείς συνθήκες επιβάλλει τη συμμόρφωσή της στα συμπεφωνημένα.

Και μία παρατήρηση: Δε νοείται σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ, ειδικά όταν έχει τα δικά μας προβλήματα λόγω Τουρκίας, να μην υπάρχει απόλυτη εναρμόνιση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline