Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  07:56:01

Με δεύτερο γύρο απειλούν αλλήλους Γεωργιάδης - Πολάκης

Υφυπουργός Υγείας: Αν έχει τα κότσια ο Γεωργιάδης, να τα πούμε στη Βουλή (αφού φρόντισε να απαλλαγεί από την άρση της ασυλίας του και να αποφασίσει σχετικά η Δικαιοσύνη) - Άδωνις: Καταθέτω ερώτηση στην Βουλή να κουβεντιάσουμε ανοιχτά.

Δέκα μέρες πριν φρόντισε να καλυφθεί πίσω από την υπουργική ασυλία του με τις ψήφους των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, προκειμένου να αποφύγει - όπως δήλωνε ότι δεν θα πράξει - την δικαστική εκκαθάρριση της υπόθεσης συκοφαντίας εις βάρος του. Η πλειοψηφία της Επιτροπής Δεοντολογίας στις 7 Φεβρουαρίου, με εξαίρεση τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, αποφάσισε να «απαλλάξει» τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη από τα αιτήματα άρσης ασυλίας εναντίον του.

Η υπόθεση του κ. Πολάκη αφορούσε στη μήνυση που είχαν καταθέσει εναντίον του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και η σύζυγός του Ευγενία Μανωλίδου για συκοφαντική δυσφήμιση, μετά τα όσα είχε πει πρόσφατα στην Ολομέλεια ο κ. Πολάκης στον κ. Γεωργιάδη: «Εσένα σε βαστούν και τα ραβασάκια που έστελνες στο ΚΕΕΛΠΝΟ, κι εσύ και η γυναίκα σου».

Ο κ. Πολάκης εμφανίστηκε σήμερα στην Επιτροπή και ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του. «Δεν θα κάτσω κατηγορούμενος ενώ είμαι ο κατήγορος. Θα καθαρίσω τη σαπίλα στην Υγεία», φώναξε ο κ. Πολάκης, ενώ την ίδια ώρα κουνούσε ένα χειρόγραφο στο οποίο -όπως υποστήριζε- αποδεικνυόταν ποιος ζητούσε τι.

Η κυβερνητική πλειοψηφία ισχυρίστηκε πως η υπόθεση Πολάκη εμπίπτει στο άρθρο 86 του Συντάγματος και τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, καθώς όσα είπε στην Ολομέλεια ήταν στο πλαίσιο άσκησης των υπουργικών του καθηκόντων και επομένως το αίτημα για άρση της ασυλίας του δεν μπορεί να πάει καν στην Ολομέλεια και πρέπει να παραπεμφθεί με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Ετσι, ο μόνος τρόπος για να ελεγχθεί ο κ. Πολάκης είναι να συγκεντρωθούν 30 υπογραφές βουλευτών οι οποίοι θα ζητούν σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης. Ο κ. Γεωργαντάς από τη ΝΔ ζήτησε να υπάρξει γνωμοδότηση της επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής για το τι σημαίνει άσκηση υπουργικών καθηκόντων και αν η υπόθεση του κ. Πολάκη εμπίπτει εκεί.

-«Φάτσα κάρτα» ήταν η έκφραση που χρησιμοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας - Άμεση απάντηση του αντιπροέδρου της ΝΔ

Αμέσως σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, δίνοντας συνέχεια την κόντρα των δύο με αφορμή την κατάσταση στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, ο κύριος Πολάκης επιχείρησε να εξηγήσει γιατί αρνείται την άρση της ασυλίας του, που ζητά ο κύριος Γεωργιάδης εξαιτίας των δηλώσεών του αναφορικά με διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ. «Εκεί που μας χρωστούσαν δεν θα μας πάρουν και το βόδι», είναι η «απάντηση» του Παύλου Πολάκη, ο οποίος συνέχεια μάλιστα ζήτησε από τον Άδωνι Γεωργιάδη «αν έχει τα κότσια», όπως είπε χαρακτηριστικά, «να μαζέψει 30 υπογραφές βουλευτών για να αρθεί η υπουργική μου, να πάω με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και να τα πούμε φάτσα κάρτα από το βήμα της βουλής αυτά που είπα εκεί μέσα, στην επιτροπή δεοντολογίας ζητώντας σαφώς και αποδεικνύοντας το γιατί δεν πρέπει να αρθεί η ασυλία μου».

Ο κύριος Γεωργιάδης λίγη ώρα αργότερα ενημέρωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter πως θα καταθέσει επίκαιρη ερώτηση σχετικά με το θέμα στην Βουλή.

Η υπόλοιπη συνέντευξη του Παύλου Πολάκη στο «North 98.0»:

Για την κόντρα με τον Αδωνι Γεωργιάδη:
Γιατί εκεί που μας χρωστούσαν δεν θα μας πάρουν και το βόδι. Δηλαδή εγώ καταγγέλλω με επίσημα στοιχεία ότι ο κ. Γεωργιάδης διόρισε συγκεκριμένα 23 άτομα στο ΚΕΕΛΠΝΟ με ονόματα και διευθύνσεις τα οποία όλα έφυγαν λίγες ημέρες πριν φύγει αυτός από το υπουργείο, υπάρχουν έχουν κατατεθεί αυτά τα στοιχεία στον εισαγγελέα, έχουν υπάρξει και άλλα στοιχεία, τα οποία έχουν να κάνουν με συγκεκριμένες υπουργικές αποφάσεις που έφτιαξε ο κ. Γεωργιάδης για την τιμολόγηση των φαρμάκων αυτά τα πράγματα έχουν πάει στους εισαγγελείς δηλαδή προσέξτε που έχουμε φτάσει, και είναι προφανές ότι θα αρνηθώ την ασυλία διότι θα πρέπει η Δικαιοσύνη να πάρει θέση σε αυτά που τα έχει πολύ καιρό στα χέρια της και μετά να αρθεί η δικιά μου ασυλία.

Δηλαδή είναι σαν να βλέπω τον δολοφόνο, να τον καταγγέλλω και να μου κάνει μήνυση ο δολοφόνος. Και να εγκαλούμε εγώ γιατί δεν αίρεται η ασυλία μου, που κανονικά επειδή είμαι υπουργός θα έπρεπε να πάει με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και όχι με την έννοια της άρσης της βουλευτικής ασυλίας, αν έχει τα κότσια ο κ. Γεωργιάδης γιατί δυστυχώς στην επιτροπή δεοντολογίας δεν μαγνητοσκοπείται ούτε μεταδίδεται, λοιπόν εγώ θέλω αν μπορεί να μαζέψει 30 υπογραφές βουλευτών για να αρθεί η υπουργική μου, να πάω με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και να τα πούμε φάτσα κάρτα από το βήμα της βουλής αυτά που είπα εκεί μέσα, στην επιτροπή δεοντολογίας ζητώντας σαφώς και αποδεικνύοντας το γιατί δεν πρέπει να αρθεί η ασυλία μου.

Δηλαδή πιάνω τον δολοφόνο να κλέβει, πιάνω τον άλλον να έχει κάνει λαμογιά το στέλνω στον εισαγγελέα, και θα εγκληθώ εγώ γιατί το έκανα, γιατί σε αυτό το σημείο του απόλυτου παραλογισμού έχουμε φτάσει. Ισχυρισμοί από παλαιά για φαύλους διορισμούς επί υπουργείας Γεωργιάδη στο Υγείας που ποτέ, μέχρι σήμερα δεν προσκόμισε με συγκεκριμένες αποδείξεις και στοιχεία.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline