Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  12:04:52

«Οι ελληνικές κυβερνήσεις αντί μεταρρυθμίσεων μείωναν μισθούς-συντάξεις»

«Αντεπίθεση αλήθειας» για τις τελικές επιλογές, που έγιναν από τις ελληνικές Κυβερνήσεις Παπανδρέου, Σαμαρά, Τσίπρα και μόνο, εξαπέλυσε ο Πολ Τόμσεν, επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ευρώπη.

Μιλώντας σε ημερίδα στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο Τόμσεν άσκησε δριμεία κριτική για τον τρόπο εφαρμογής των προγραμμάτων βοήθειας από τις ελληνικές κυβερνήσεις.
Σύμφωνα με τον Τόμσεν «το βάρος του προγράμματος δόθηκε υπέρμετρα στη μείωση των μισθών και συντάξεων και όχι στις μεταρρυθμίσεις στην αγορά και υπηρεσιών» δηλαδή στις εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις στο Κράτος και στις ιδιωτικοποιήσεις-επενδύσεις.

Παράλληλα χαρακτήρισε «φοβερή» την αντίσταση που αντιμετωπίζουν οι δανειστές στην Ελλάδα για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.
Προέβλεψε ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα χρειαστεί τουλάχιστον 20 χρόνια για να επιστρέψει στα προ - κρίσης επίπεδα και εκτίμησε δε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί ακόμα πολλά χρόνια βοήθειας από τους Ευρωπαίους εταίρους της.
Ο Τόμσεν είπε επίσης ότι η Ελλάδα για χρόνια απολάμβανε συντάξεις Γερμανίας, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι οι Έλληνες συνταξιούχοι στηρίζουν ολόκληρες οικογένειες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline