Σάββατο 20 Απριλίου 2024  06:18:54

«Πιθανό θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο έως το Πάσχα»

Δεν είναι ο πρώτος πού έχει διατυπώσει τέτοιους φόβους. Πιθανή τουρκική προβοκάτσια μέχρι το Πάσχα, που συμπίπτει με το τουρκικό δημοψήφισμα, προβλέπει ο εξόριστος διευθυντής της εφημερίδας Zaman, Αμπντουλάχ Μποζκούρτ.

Μιλώντας στον «ΑΝΤ1», ανέφερε πως η πρόκληση θα μπορούσε να γίνει τόσο στο Αιγαίο, όσο και στη Δυτική Θράκη, ενώ αναφέρεται και σε αυξημένη δράση των μυστικών υπηρεσιών της Άγκυρας στο ελληνικό έδαφος.

Παράλληλα, υποστηρίζει πως στην Ελλάδα το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αυξηθεί η παρουσία πρακτόρων της Τουρκίας που ενδεχομένως να προετοιμάζουν την προβοκάτσια.

Ερωτηθείς για την πηγή των πληροφοριών του απάντησε: «Ολα αυτά προήλθαν από δύο διαφορετικές αξιόπιστες πηγές, από τις οποίες είχα πάρει πληροφορίες και στο παρελθόν. Σε αυτή την περίπτωση είναι γενικές πληροφορίες που επικεντρώνονται σε δύο σημεία: το ένα είναι ο αριθμός των πρακτόρων στην Ελλάδα που πολλαπλασιάστηκαν και αυξήθηκαν και το άλλο είναι ότι υπάρχει κάποια δραστηριότητα σχεδιασμού στο αρχηγείο στην Τουρκία που αφορά την Ελλάδα. Γι' αυτό έβαλα ένα ερωτηματικό ως προς το αν ετοιμάζεται συνωμοσία από την τουρκική κυβέρνηση προς την Ελλάδα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline