Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  05:59:32

Νέα έρευνα για τις υποκλοπές κατά ΚΚΕ

Την πρώτη φορά, πριν τρείς μήνες, ανακοινώθηκε ότι δεν βρέθηκε τίποτα το ύποπτο σε όσα είχε καταγγείλει το ΚΚΕ για παρακολουθήσεις και συνακροάσεις τηλεφώνων στον Περισσό και με άλλα κόμματα. Έρευνα για τις υποκλοπές που κατήγγειλε την περασμένη εβδομάδα το ΚΚΕ ξεκινά άμεσα η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωσή της.

Η οποία δεν διαθέτει ειδικά μηχανήματα και προσωπικό για τέτοιες δουλειές, όπως και η Δικαιοσύνη άλλωστε.
.Στην ανακοίνωση αυτή αναφέρεται πως η Αρχή ζήτησε και έλαβε συγκεκριμένα στοιχεία από το ΚΚΕ σχετικά με τις καταγγελίες αυτές και πλέον μπορεί να προχωρήσει στον έλεγχο. Όπως σημειώνεται, ΝΔ και Ποτάμι δεν κατέθεσαν στοιχεία για τις δικές τους καταγγελίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αρχής:

«Μετά τη δημόσια καταγγελία του Κουμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος από 5/4/2017 σχετικά με τις νέες συνακροάσεις με τρίτους στο τηλεφωνικό του κέντρο, η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών ζήτησε και έλαβε συγκεκριμένα στοιχεία για τα συμβάντα, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα τον έλεγχο και να ασκήσει τις κατά το Σύνταγμα αρμοδιότητές της.

Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, μετά το προηγούμενο περιστατικό συνακρόασης τον περασμένο Δεκέμβριο, η ΑΔΑΕ διενήργησε ελέγχους, συνέταξε πόρισμα, το οποίο κατέθεσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και αναμένει το αποτέλεσμα της άρσης του απορρήτου που ζητήθηκε από τις αρμόδιες Αρχές. Στο πλαίσιο του ελέγχου, η ΑΔΑΕ ζήτησε εγγράφως πληροφορίες σχετικά με τις συνακροάσεις και από τα άλλα πολιτικά κόμματα (ΝΔ, Ποτάμι), τα οποία όμως δεν απέστειλαν στοιχεία».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline