Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  00:46:53

Tο ΝΑΤΟ είναι απαραίτητο, αποφαίνεται τώρα ο Τραμπ

Η πρώτη αναδίπλωση έγινε όταν διέταξε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας, ενώ είχε δηλώσει πως τον νοιάζει μόνο η απομονωμένη Αμερική και καθόλου οι υποθέσεις της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας. Επέμβαση με πυραύλους, που διέρρηξε τις σχέσεις με τον Βλ.Πούτιν,που είχε δηλώσει ότι θα εύρισκε δρόμους συνεργασίας, όπως δεν ειχε βρεί ο Μπ. Ομπάμα.

Σύντομα ήλθε και η άλλη μεταστροφή. Αφού ανησύχησε τους Ευρωπαίους σχετικά με την αναγκαιότητα ύπαρξης του ΝΑΤΟ και αφού κατηγόρησε τη Γερμανία ότι χρωστά χρήματα στη Συμμαχία, ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε ότι το ΝΑΤΟ είναι απαραίτητο και πρέπει να κάνει περισσότερα για την ασφάλεια.

Ο Τραμπ υποδέχθηκε στην Ουάσινγκτον με τον γενικό γραμματέα της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ και στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου αναγνώρισε την ανάγκη ύπαρξης της Συμμαχίας.

Επανέλαβε, πάντως, ότι τα μέλη του δεν πρέπει να τα περιμένουν όλα από τις ΗΠΑ.

«Αν όλες οι χώρες πληρώσουν το δίκαιο μερίδιό τους, αντί να περιμένουν από τις Ηνωμένες Πολιτείες να καλύψουν τη διαφορά, τότε όλοι θα είμαστε πιο ασφαλείς» εξήγησε.

Ικανοποιημένος και ο Νορβηγός γενικός γραμματέας, ευχαρίστησε τον πρόεδρο για την παραγωγική συνάντηση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline