Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  15:09:06

Οι πρωτες διεθνείς δηλώσεις για το Δημοψήφισμα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε το βράδυ ρης Κυριακής ότι είναι καλό που η προεκλογική εκστρατεία για το τουρκικό δημοψήφισμα πλέον τελείωσε και προέτρεψε τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι, την ώρα που το "ναι" προηγείται έναντι του "όχι".


"Φαίνεται πως το αποτέλεσμα θα είναι αμφίρροπο, όπως αναμενόταν. Όποιο κι αν είναι τελικά το αποτέλεσμα της ψήφου των Τούρκων πολιτών, θα ήταν καλό να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να προχωρήσουμε με λογικό και συνετό τρόπο" επισήμανε ο Γκάμπριελ σε μια ανακοίνωση.

"Είναι καλό που η προεκλογική εκστρατεία, που διεξήχθη σε τόσο πικρό κλίμα, ακόμα κι εδώ στη Γερμανία, έχει πλέον τελειώσει" υπογράμμισε ο Γερμανός ΥΠΕΞ.

-Ο φιλελεύθερος Βέλγος πολιτικός, Γκι Φερχόφσταντ, έγραψε στο twitter πως "Το αποτέλεσμα είναι πολύ αμφίρροπο. Αν ο Ερντογάν επιμείνει, η Ευρώπη θα πρέπει να σταματήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία".

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline