Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  20:29:35

Πως ψήφισαν οι Τούρκοι του εξωτερικού

Αναλυτικά, πώς ψήφισαν οι Τούρκοι του εξωτερικού (1,3 εκατομμύρια ψηφοφόροι) Κατά 64% ψήφισαν Ναι. Τα περισσότερα Ναι υπήρξαν στην Ευρώπη, ενώ αντίθετα, οι Τούρκοι των ΗΠΑ ψήφισαν Οχι κατά 84%.

Στην Γερμανία, όπου διαμένουν περίπου 200.000 Τούρκοι, το Ναι ήρθε πρώτο με μεγάλη διαφορά (63 %).
Στη Γαλλία επίσης (πάνω από 25.000 Τούρκοι), το Ναι κέρδισε με 65% και στην Ολλανδία το Ναι κέρδισε με 68%.
Η ψήφος των Τούρκων του εξωτερικού υπέρ του Ναι δεν αποτελεί έκπληξη. Πάντα ψήφιζαν υπέρ του ΑΚΡ και υπέρ του Ερντογάν (στις προεδρικές του 2014 και στις βουλευτικές του 2015), πολύ περισσότερο από το υπόλοιπο της Τουρκίας (περίπου 10% περισσότερο).

Στο δημοψήφισμα, οι Τούρκοι του εξωτερικού ψήφισαν 64% Ναι.

Κι αυτό γιατί οι Τούρκοι που εγκαθίστανται στην Γαλλία, στη Γερμανία ή στην Ολλανδία προέρχονται από φτωχές περιοχές της Ανατολίας, συντηρητικές και θρησκευόμενες. Διατηρούν πολύ στενούς δεσμούς με την χώρα τους, μέσω ενώσεων και συλλόγων, μέσω θρησκευτικών αδελφοτήτων, τζαμιών και προξενείων της Τουρκίας όπου πάνε και ψηφίζουν.

Ζουν στο εξωτερικό, αλλά αντί να ενσωματωθούν, γατζώνονται ακόμη περισσότερο στα έθιμά τους και στον τρόπο σκέψης που υπάρχει στη χώρα καταγωγής.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline