Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  16:43:31

Εγκρίθηκαν οι πρόωρες κάλπες από τη Βουλή των Κοινοτήτων

Με συντριπτική πλειοψηφία η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε το αίτημα της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 8 Ιουνίου.

Η πρόταση εγκρίθηκε με 522 ψήφους υπέρ έναντι μόλις 13 κατά.

Για να περάσει η πρόταση της πρωθυπουργού χρειαζόταν τη στήριξη των δύο τρίτων των συνολικά 650 μελών του κοινοβούλιου.

Νωρίτερα, στην ομιλία της η Μέι ζήτησε από τη Βουλή των Κοινοτήτων να στηρίξει το αίτημά της για πρόωρες κάλπες, τονίζοντας πως οι εκλογές είναι η λύση σε μια ενδεχόμενη αστάθεια που θα φέρει το Brexit.

«Με τις πρόωρες εκλογές αποφεύγονται οι κάλπες κατά το Brexit»

Με τις πρόωρες εκλογές, στις 8 Ιουνίου, αποφεύγονται οι κάλπες κατά την κρίσιμη φάση των συνομιλιών για το Brexit, δήλωσε, την Τετάρτη, η βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερίζα Μέι.

Βάσει του προγραμματισμένου χρονοδιαγράμματος, η Βρετανία αναμένεται να αποχωρήσει επισήμως από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Μάρτιο του 2019.

Οι πρόωρες εκλογές του Ιουνίου σημαίνουν ότι η Μέι δεν θα βρεθεί αντιμέτωπη με τους ψηφοφόρους πριν από το 2022, κάτι που της δίνει μεγαλύτερο περιθώριο ελιγμών στο τέλος των συνομιλιών για το Brexit.

«Εάν κοιτάξετε το χρονοδιάγραμμα, εάν οι εκλογές γίνονταν το 2020, θα ερχόμασταν στο πιο κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων, στο τέλος των διαπραγματεύσεων, σε αυτό που θα ήταν η περίοδος προς τις γενικές εκλογές», δήλωσε η Μέι σε συνέντευξη στο BBC.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline