Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  15:25:07

«Ετοιμη» για έκτη πυρηνική δοκιμή δηλώνει η Βόρεια Κορέα

Προκαλούν διαρκώς και με θρασύτητα νάνου. Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει «ανά πάσα στιγμή» μια έκτη πυρηνική δοκιμή, σε μια περίοδο κατά την οποία η ένταση έχει ήδη κορυφωθεί στην κορεατική χερσόνησο.


«Είμαστε απόλυτα έτοιμοι να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε επιλογή των ΗΠΑ», τόνισε εκπρόσωπος του βορειοκορεατικού υπουργείου Αμυνας, προσθέτοντας ότι το καθεστώς θα συνεχίσει να ενισχύει τις δυνατότητές του όσον αφορά τις «προληπτικές πυρηνικές επιθέσεις», εκτός εάν η Ουάσινγκτον σταματήσει τις εχθρικές πολιτικές της, όπως ανέφερε.

«Τα μέτρα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας για να ενισχυθεί στο μέγιστο η πυρηνική δύναμη θα ληφθούν με επιτυχία ανά πάσα στιγμή και στον τόπο που θα αποφασίσει η ανώτατη ηγεσία της», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος υπαινισσόμενος μια έκτη πυρηνική δοκιμή.

Η Βόρεια Κορέα έχει πραγματοποιήσει από το 2006 πέντε πυρηνικές δοκιμές, από τις οποίες δύο το 2016. Οι ειδικοί συμφωνούν στο ότι το καθεστώς, ένα από τα πιο απομονωμένα του κόσμου, έχει κάνει προόδους προς την υλοποίηση του στόχου του, που είναι να αποκτήσει διηπειρωτικούς πυρηνικούς πυραύλους που να μπορουν να πλήξουν τις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline