Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  03:15:10

Διαμαρτυρία για τους νεκρούς στις διαδηλώσεις κατά Μαδούρο.

Με χάρτινα «φέρετρα» στα οποία αναγράφονταν τα ονόματα των νεκρών διαδηλωτών στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα, διαμαρτυρήθηκαν μέλη της βενεζολάνικης κοινότητας στην Αθήνα, για τον αυταρχισμό του Μαδούρο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Διαδόχου Παύλου στη Γλυφάδα, όπου βρίσκεται η προτομή του Απελευθερωτή της Λατινικής Αμερικής Σιμόν Μπολίβαρ. Τα μέλη της βενεζολάνικης κοινότητας στην Αθήνα άφησαν μπροστά από την προτομή χάρτινα «φέρετρα» στο καθένα από τα οποία υπήρχαν γραμμένα από τέσσερα ονόματα διαδηλωτών που δολοφονήθηκαν στη Βενεζουέλα στο πλαίσιο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Οι συγκεντρωμένοι τοποθέτησαν επίσης φωτογραφίες από τα θύματα, ενώ κρέμασαν και τη σημαία της Βενεζουέλας. «Θέλουμε να τιμήσουμε τα θύματα της βίας και της καταστολής ενός δικτατορικού καθεστώτος. Θέλουμε να μνημονεύσουμε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για τα ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας» δήλωσαν.

Από τις αρχές Απριλίου στη Βενεζουέλα έχουν σκοτωθεί περισσότερα από 50 άνθρωποι, στην πλειονότητα τους διαδηλωτές της αντιπολίτευσης. Ανάμεσα τους όμως βρίσκονται και αστυνομικοί αλλά και οπαδοί του Μαδούρο και 8 άτομα που πέθαναν από ηλεκτροπληξία στην προσπάθεια τους να λεηλατήσουν ένα σούπερ μάρκετ.

Η εκδήλωση στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της παγκόσμιας κινητοποίησης για τη μνήμη των δεκάδων νεκρών διαδηλωτών στη Βενεζουέλα.

Και άλλος νεκρός τη νύχτα

Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, τη νύχτα δολοφονήθηκε ακόμη ένας διαδηλωτής στη Βενεζουέλα, στην περιοχή Βαλέρα. Πρόκειται για τον Αλεχάνδρο Αγκιλάς, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες, πυροβολήθηκε στο στήθος από ένοπλους οπαδούς του Μαδούρο.

Σύμφωνα με ΜΚΟ και την αντιπολίτευση ο αριθμός των νεκρών στη Βενεζουέλα έχει ξεπεράσει τους 50. Η καταστολή στις χθεσινές διαδηλώσεις ήταν άγρια και δεκάδες πολίτες τραυματίστηκαν. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες κάλεσε για μια ακόμη φορά τον Μαδούρο να παραιτηθεί και να προκηρυχθούν εκλογές. Επίσης έκανε γνωστό πως αντιπροσωπεία του ΟΗΕ επιθυμεί να επισκεφθεί τη Βενεζουέλα για να καταγράψει την κατάσταση που επικρατεί. Την ίδια στιγμή ο Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος καταγγέλλει διεθνή συνωμοσία για την ανατροπή της κυβέρνησης του με πραξικοπηματικό τρόπο, αντιμετωπίζει πρόσθετα προβλήματα εκ των έσω, μετά την νέα διαφοροποίηση της Γενικής Εισαγγελέως της χώρας, η οποία δήλωσε πως η αλλαγή του Συντάγματος που επιδιώκει ο πρόεδρος, θα επιδεινώσει την κρίση.

Για τις επόμενες ημέρες η αντιπολίτευση έχει προκηρύξει νέες διαδηλώσεις στην προσπάθεια της να αυξήσει την πίεση στην κυβέρνηση και να αναγκάσει τον Μαδούρο να προκηρύξει εκλογές. Ο ίδιος πάντως, σε κάθε ευκαιρία δηλώνει πως εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν πριν ολοκληρωθεί η θητεία του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline