Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  17:48:56

Το αλαλούμ με τα ανασφάλιστα

Νέες; παλινωδίες μετά τις προχειρότητες και τις ρυθμίσεις στο γόνατο. Μπρός –πίσω χωρίς σοβαρότητα της διοίκησης. Ακυρώνονται τα παράβολα που αναρτήθηκαν μετά την διασταύρωση της 6ης Ιουνίου για τα ανασφάλιστα ΙΧ, ενώ επιστρέφονται τα ποσά σε όσους τα έχουν ήδη πληρώσει. Ταυτόχρονα, επανακαθορίζονται τα παράβολα για όσους εντοπίζονται να κυκλοφορούν με ανασφάλιστο όχημα.


Μέσα στο νομοσχέδιο αυτό περιλαμβάνεται και η ρύθμιση για την αποζημίωση του πρ. προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, για τον δικαστικό αγώνα που διεξάγει.
Το εν λόγω νομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί προς επεξεργασία στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής την προσεχή Δευτέρα, προκειμένου να ψηφιστεί με κανονικές διαδικασίες πιθανότατα έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας και πριν το κλείσιμο της Βουλής.

Ειδικότερα το ν/σ προβλέπει μεταξύ άλλων ότι:

• Ακυρώνονται τα παράβολα που αναρτήθηκαν μετά την διασταύρωση της 6ης Ιουνίου για τα ανασφάλιστα ΙΧ. Επιπλέον, επιστρέφονται τα ποσά σε όσους τα έχουν ήδη πληρώσει. Το κόστος για το Δημόσιο υπολογίζεται σε 3,2 εκατ. ευρώ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Υπολογίζονται έτσι σε 12.800 οι ιδιοκτήτες ΙΧ που είχαν σπεύσει να πληρώσουν το παράβολο των 250 ευρώ.

• Επανακαθορίζονται τα παράβολα για όσους εντοπίζονται να κυκλοφορούν με ανασφάλιστο όχημα ως εξής: 100 ευρώ για δίκυκλα έως 250 κυβικά εκατοστά, 150 ευρώ για δίκυκλα κυβισμού άνω των 250 κυβικών, 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κυβικά και 250 ευρώ για τα μεγαλύτερου κυβισμού οχήματα. Προβλέπεται επίσης, υπό προϋποθέσεις και με τη σύμφωνη γνώμη της ΑΑΔΕ, να μην επιβάλλονται τα πρόστιμα-παράβολα, σε κατοίκους περιοχών που έχουν υποστεί ζημιές από θεομηνίες.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline