Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  17:33:47

Πόλεμος ανακοινώσεων ΥΠΕΞ - ΝΔ για τη Βενεζουέλα

Ανυπόστατα χαρακτηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών, τα δημοσιεύματα περί ελληνικού βέτο σε υποτιθέμενες κυρώσεις της Ε.Ε. κατά της Βενεζουέλας. Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος καλούσε την κυβέρνηση ξεκαθαρίσει ποια είναι η θέση της για το καθεστώς Μαδούρο.

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στο υπουργείο Εξωτερικών και τον τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο, με αφορμή δημοσίευμα των «Financial Times» που υποστήριζε ότι η Ελλάδα εναντιώθηκε στην επιβολή ευρωπαϊκών κυρώσεων στη Βενεζουέλα.

Ελληνικοί διπλωματικοί κύκλοι, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, διέψευσαν σχεδόν αμέσως το δημοσίευμα των FT, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι η Αθήνα ούτε καν έθιξε το θέμα των κυρώσεων στο καθεστώς Μαδούρο και συντάχθηκε πλήρως με τη χθεσινή τοποθέτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με ανακοίνωσή του, ο κ. Κουμουτσάκος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει παραμείνει «σιωπηλή» όσον αφορά τα επίμαχα δημοσιεύματα και καλεί το ΥΠΕΞ να «διευκρινίσει επιτέλους με επίσημο τρόπο», κι όχι με διαρροές, ποια είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ. Κουμουτσάκος σημειώνει αιχμηρά πως οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν κάθε ψήφισμα καταδίκης της Βενεζουέλας που έρχεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και ζητά από την κυβέρνηση να διευκρινίσει αν η Αθήνα είναι αυτή που, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, εμφανίζεται ως βασικός και επίμονος υποστηρικτής του καθεστώτος Μαδούρο».

Σκληρή ήταν η απάντηση του ΥΠΕΞ, που κατηγόρησε τον κ. Κουμουτσάκο ότι αναπαράγει «ανυπόστατα» και «ανακριβή» δημοσιεύματα, αγνοώντας τις επίσημες θέσεις της Ε.Ε.

«Ο χειρότερος σύμβουλος στην εξωτερική πολιτική είναι τα κίτρινα δημοσιεύματα στον Τύπο», υποστηρίζει το υπουργείο. «Δημοσιεύματα που αναφέρονται σε δήθεν θέμα κυρώσεων και ελληνικό βέτο, κατά τη χθεσινή συζήτηση στις Βρυξέλλες, είναι ανυπόστατα».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline