Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  13:18:07

Σκόπιμη κι αυτή η πυρκαγιά

Πολλές οι καταγγελίες από διάφορες περιοχές για το κύμα των πυρκαγιών με μεγάλες καταστροφές, που δεν φαίνεται να σταματούν. Αντίθετα απειλούνται νέες τις επόμενες ημέρες.

«Ήθελαν να κάψουν σπίτια και θα το πετύχαιναν αν δεν στεκόταν εμπόδιο στο σχέδιό τους η αυτοθυσία των πυροσβεστών που ρίχτηκαν στο μέτωπο της φωτιάς για να εμποδίσουν τις φλόγες να φτάσουν στις αυλές». Αυτό δήλωσε στα ΝΕΑ εμπειρογνώμονας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το απόγευμα της Πέμπτης και μόλις η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αιφνιδιαστικά στο Λαγονήσι, τέθηκε υπό έλεγχο.

Για τον αξιωματούχο της Πυροσβεστικής, είναι ξεκάθαρο πως η συγκεκριμένη πυρκαγιά σχετίζεται άμεσα με τις προηγούμενες φωτιές στην ευρύτερη περιοχή οι οποίες ξέσπασαν και εξαπλώθηκαν με τη βοήθεια πολύ ισχυρών ανέμων. Η συγκεκριμένη όμως πυρκαγιά, εκδηλώθηκε πολύ κοντά σε σπίτια και ήταν βέβαιο πως θα προκαλούσε μεγάλη καταστροφή, θα κατέστρεφε σπίτια και θα απειλούσε ανθρώπινες ζωές επειδή η εναλλαγή της διεύθυνσης των ανέμων καθιστούσε απρόβλεπτη την κατεύθυνση εξάπλωσης της.

«Ηταν μια φωτιά που δεν προκλήθηκε από αναζωπύρωση αλλά αντιθέτως η εστία της "δένει" με τις περιοχές που εκδηλώθηκαν οι προηγούμενες φωτιές λίγα 24ωρα πριν».

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν την εξάπλωση της φωτιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Λαγονήσι, όχι όμως χωρίς κόστος. Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν όταν το όχημα τους κυκλώθηκε από την φωτιά και τυλίχτηκε στις φλόγες.

Οι τρεις πυροσβέστες κατάφεραν να γλιτώσουν με εγκαύματα σε διάφορα σημεία του σώματός τους. Τους διέσωσαν συνάδελφοί τους και αμέσως μεταφέρθηκαν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και πέρασε έξω από αυλές σπιτιών καίγοντας χαμηλή βλάστηση. Ενα μικρό εξοχικό σπίτι - εγκαταλελειμμένο σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες - κάηκε ενώ δύο ακόμη σπίτια έπαθαν ζημιές. Κάηκαν επίσης δύο αυτοκίνητα. Στην περιοχή οι άνεμοι ήταν ιδιαίτερα ισχυροί και έπνεαν από διαφορετικές διευθύνσεις. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα το μέτωπο της φωτιάς να αλλάζει διευθύνσεις και να αιφνιδιάσει τους πυροσβέστες που προσπαθούσαν να την εμποδίσουν να καταφθάσει σε σπίτια.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline