Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  01:42:57

Και στο τέλος νικάει ο... Μπαρμπαρόσσα!

Ανοιξε ξανά η ψαροταβέρνα στην Πάρο. Το δικαστήριο κατήργησε Αστυνομία και ελεγκτές του ΣΔΟΕ. Μόλις προχθές, στη Νάουσα της Πάρου, εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλους, όταν εφοριακοί έψαχναν την... κορδέλα σφράγισης, που είχαν τοποθετήσει νωρίτερα στην πασίγνωστη ψαροταβέρνα Barbarossa και η οποία κατά την εκδοχή των τοπικών Αστυνομικών Αρχών μπορεί να την είχε πάρει ο... αέρας.

Η κορδέλα ξαναμπήκε αφού χρειάστηκε παρέμβαση Ταξιάρχου, σβήστηκε εν συνεχεία από κάποιους (;) το προφανώς ντροπιαστικό μήνυμα «κλειστό λόγω φοροδιαφυγής» αλλά όλα έδειχναν ότι τελικά τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο τους, δηλαδή μπει το προβλεπόμενο 10ήμερο «λουκέτο». Αμ δε.

Ο επιχειρηματίας, που όπως λένε κίνησε γη και ουρανό και αξιοποίησε όλες τις υψηλές γνωριμίες του για να αποφύγει το «λουκέτο», προσέφυγε στο Πρωτοδικείο Σύρου, όπου και δικαιώθηκε. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε υπέρ της προσωρινής αναστολής του μέτρου της σφράγισης κι έτσι η ψαροταβέρνα, που δεν έκοψε αποδείξεις 6.500 ευρώ, θα λειτουργήσει κανονικά και με το νόμο.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν πρόκειται για τη μοναδική περίπτωση ανάλογης απόφασης. Τα ίδια έγιναν με τις καντίνες στο Γαϊδουρονήσι, τα ίδια έγιναν και σε άλλες ανάλογες υποθέσεις, προκαλώντας τη δυσφορία των ελεγκτικών Αρχών, που βλέπουν να ξεκλειδώνουν με μοναδική ευκολία τα «λουκέτα» της φοροδιαφυγής.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline