Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  11:25:42

Γιατί ανακάλεσαν την άδεια του Nammos

Αρκετές εβδομάδες μετά τις αποκαλύψεις του mononews.gr ότι οι ιδιοκτήτες του Nammos (Ζαννής Φραντζέσκος κλπ) πραγματοποιούσαν συναυλίες (Αντώνης Ρέμος) στο εξωτερικό χώρο του εστιατορίου, η Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας αποφάσισε να ανακαλέσει τη τριετή σύμβαση παραχώρησης του δικαιώματος απλής χρήσης παραλίας και αιγιαλού, που είχε υπογράψει στις αρχές Ιουλίου με την εταιρεία.

Μετά τις αποκαλύψεις του mononews.gr ότι η εξέδρα που έστηνε η επιχείρηση για τις ανάγκες της συναυλίας είναι παράνομη η επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας κ. Πέτη Πέρκα διέταξε την Λιμενική Αρχή Μυκόνου όσο και η Αστυνομία του νησιού να συντάξουν έκθεση για το εάν οι εξέδρες που έστηνε επί χρόνια το Nammos ήταν παράνομες η όχι.

Που έγινε η παρανομία

Οι δυο κρατικές υπηρεσίες γνωστοποίησαν με καθυστέρηση στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών τα οποία καταδείκνυαν πως το Nammos καταστρατήγησε τους όρους της σύμβασης για τη διεξαγωγή της εν λόγω συναυλίας. Αναλυτικά, όπως αναφέρεται στην απόφαση, δεν τηρήθηκε το άρθρο 5 του συμφωνητικού, δεδομένου ότι τοποθετήθηκε από την εταιρία Nammos μια εξέδρα και ένας κεκλιμένος διάδρομος σχήματος ορθογωνίου, αποτελούμενο από μεταλλική βάση και ξύλινο δάπεδο, συνολικής έκτασης 236,40 τ.μ. στις 31 Αυγούστου 2017, για να πραγματοποιηθεί κοινωνική εκδήλωση.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου κάλεσε τους ιδιοκτήτες του Nammos σε απολογία για το συμβάν και αυτοί απάντησαν με υπόμνημα που κοινοποίησαν χθες.
Πέτη Πέρκα. Επικεφαλής Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας

Οι εξηγήσεις δεν ήταν επαρκείς

Σύμφωνα με το CNN.gr οι εξηγήσεις δεν κρίθηκαν επαρκείς και έτσι αποφασίσθηκε η ανάκληση του συμφωνητικού μίσθωσης.
Βέβαια το ελληνικό δημόσιο κινήθηκε με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς. Η δημοσιοποίηση του θέματος έγινε μέσα Αυγούστου ενώ τώρα σεζόν ήδη έχει ολοκληρωθεί

Το συμφωνητικό μίσθωσης προέβλεπε την εκμίσθωση για απλή χρήση του κοινόχρηστου αιγιαλού και παραλίας για την τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλωστρών σε συνολική επιφάνεια 339,60 τετραγωνικό μέτρων. Ωστόσο, στο έλεγχο που έγινε στην επιχείρηση διαπιστώθηκε ότι στις 31 Αυγούστου 2017, μια ημέρα πριν από την περίφημη εκδήλωση, είχε τοποθετηθεί εξέδρα και κεκλιμένος διάδρομος σχήματος ορθογωνίου αποτελούμενα από μεταλλική βάση και ξύλινο δάπεδο συνολικής έκτασης 236 τετραγωνικών κατά παράβαση της σύμβασης μίσθωσης.

Αλλά δεν ήταν η μόνη παράβαση που βεβαιώθηκε. Η σύμβαση προέβλεπε ακόμη πως η παραχώρηση θα γινόταν αποκλειστικά για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους και πως η άσκηση άλλης δραστηριότητας επιφέρει κυρώσεις.

Ξεκαθάριζε δε, πως απαγορεύεται οποιαδήποτε επέμβαση που αλλοιώνει την φυσική μορφολογία και τα βιοτικά στοιχεία των χωρών αιγιαλού, παραλίας όχθης και παρόχθιας ζώνης, καθώς και τον κοινόχρηστο χαρακτήρα τους και πως μέσα στο μίσθιο δεν πρέπει να γίνει καμία εγκατάσταση και οποιοδήποτε δομικό έργο.
Ακόμη, προέβλεπε πως απαγορεύεται η τοποθέτηση ηχητικών συστημάτων στο δημόσιο χώρο και πως σε οποιοδήποτε σημείο της παραχωρούμενης έκτασης η μουσική από την κυρία επιχείρηση δεν έπρεπε σε ένταση να ξεπερνά τα 50 ντεσιμπέλ.

Υπενθυμίζεται πως η τριετής σύμβαση που είχε υπογράψει στις αρχές Ιουλίου με το Nammos το υπουργείο Οικονομικών τοποθετούσε στα 80 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο το τίμημα παραχώρησης του δικαιώματος απλής χρήσης παραλίας και αιγιαλού.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline