Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  15:00:37

Πως τα βρήκαν για το μέρισμα

Οι διαρροές της κυβέρνησης για το ενδεχόμενο να μην πληρωθούν οι δύο τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ φαίνεται ότι δεν έχουν καμία σχέση με το πλαίσιο που συμφώνησε ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με τους θεσμούς στις διαπραγματεύσεις της προηγούμενης εβδομάδας.

Πιο συγκεκριμένα, το ποσό του πρωτογενούς πλεονάσματος πάνω από τον στόχο του 1,75% του 2017 συμφωνήθηκε ότι μπορεί να δοθεί σε τρεις κατευθύνσεις. Πρώτον, για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, δεύτερον, για το μαξιλάρι ρευστότητας που έχει ανάγκη χώρα για την έξοδο από το πρόγραμμα και, τρίτον, στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης το οποίο έχει σχεδιαστεί για να καλύψει πανελλαδικά 700.000 δικαιούχους.

Άλλωστε αυτό αναφέρεται και στην επιστολή του κ. Τσακαλώτου προς το Eurogroup τον Δεκέμβριο του 2018. Μετά από σειρά δηλώσεων και διαρροών που δημιούργησαν σύγχυση, η απόφαση της κυβέρνησης φαίνεται ότι είναι η χορήγηση κοινωνικού μερίσματος σε συμφωνία με τους Θεσμούς. Για πολλούς ενδεικτική ως προς αυτό είναι και η χθεσινή ανάρτηση του Πρωθυπουργού στο Twitter. O κ. Τσίπρας παραπέμπει στην επίσημη ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού όπου σημειώνεται ότι «το Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης στηρίζει ήδη περισσότερους από 630.000 συμπολίτες μας με προοπτική να φτάσουν τους 700.000 ως το τέλος του έτους». Όσον αφορά, τέλος, στο ποσό που θα διανεμηθεί κυβερνητικές πηγές το ανεβάζουν ακόμη και ως το 1,2 δις ευρώ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline