Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  12:38:38

Μάχη ΝΔ- κυβέρνησης για το ... αν το 2018 θα γίνουν πρόωρες εκλογές

Φωτιές άναψε η εκτίμηση της ΝΔ ότι το κοινωνικό μέρισμα που ανακοινώθηκε χθες ήταν καθαρά ψηφοθηρική κίνηση, καθώς το 2018 θα είναι έτος εκλογών, με την κυβέρνηση να απαντά επαναλαμβάνοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019.


Όπως αναφέρει κυβερνητικός αξιωματούχος:
«Ενημερώνουμε τη ΝΔ πως και του χρόνου θα βρεθεί στην ίδια δύσκολη θέση να προβλέπει πάλι εκλογές, αφού πριν από αυτές, που θα γίνουν το 2019, μεσολαβούν και άλλα κοινωνικά μερίσματα.

Όσο για την φτώχεια, είναι γνωστό ότι ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ ουδέποτε κατάφεραν να την καταπολεμήσουν. Το μόνο που κατάφεραν και θέλουν είναι να πολεμήσουν τους φτωχούς».

Τι είχε προβλέψει ανώτατη πηγή της ΝΔ

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, πηγές της ΝΔ εκτιμούσαν ότι το κοινωνικό μέρισμα που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας είναι 700 εκατ. ευρώ και όχι 1,4 δισ., καθώς και ότι ήταν μία κίνηση που έγινε για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, καθώς το 2018 θα είναι έτος εκλογών.

Συγκεκριμένα, ανώτατη πηγή της ΝΔ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Στρασβούργο, υποστήριξε πως το κοινωνικό μέρισμα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι ουσιαστικά 700 εκατ. ευρώ και πως από αυτό «δεν θα υπάρξει ουσιαστικό όφελος».
«Εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε την καταπολέμηση της φτώχειας μόνο με την πολιτική των επιδομάτων. Θέλουμε να βγάλουμε τον κόσμο από τη φτώχεια και όχι να τους κρατάμε στη φτώχεια και να τους επιδοτούμε», ανέφερε η ανώτατη κομματική πηγή σε δημοσιογράφους στο Στρασβούργο. Πρόσθεσε, δε, ότι «δεν θα υπάρξει ουσιαστικό όφελος».

Η ανώτατη πηγή της ΝΔ αναφέρει: «Εμείς λέμε "ναι" επί της αρχής και επαναφέρουμε τη συζήτηση για την καταπολέμηση της φτώχειας. Είναι ξεκάθαρος ο πανικός και η ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ σε πολλά επίπεδα».
Στην ερώτηση αν με αυτό τον τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας θα καταφέρει να αλλάξει την πολιτική ατζέντα, η ίδια πηγή σχολίασε: «Η ατζέντα αλλάζει για μια μέρα. Η σκληρή ατζέντα για τους πολίτες δεν αλλάζει. Ούτε οι κατασχέσεις, ούτε οι φοροεπιβαρύνσεις αλλάζουν».

«Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές»
Η ίδια πηγή υποστήριξε πως «όσοι δοκίμασαν να κάνουν τέτοιες κινήσεις προς το τέλος της θητείας τους δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Εκτιμώ ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές. Το 2018 θα είναι εκλογικό έτος».
Για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σχολίασε: «Εμείς είμαστε οι πρώτοι που εφαρμόσαμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και μάλιστα δεν εστίαζε μόνο στη στήριξη τω φτωχότερων αλλά και στην ενσωμάτωσή τους στην αγορά εργασίας και στη στήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline