Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  20:33:35

Φίλης: Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια

Την θέση ότι η συζήτηση για τους εξοπλισμούς στη Σαουδική Αραβία πρέπει να υπακούσει στα ψηφίσματα του ευρωκοινοβουλίου και να μην κλείνει τα μάτια στην τεράστια ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη, εξέφρασε με παρέμβασή του, στην Ολομέλεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

«Έχω διατυπώσει την άποψη ότι η συζήτηση για τους εξοπλισμούς στη Σαουδική Αραβία πρέπει να υπακούσει στα ψηφίσματα του ευρωκοινοβουλίου, το τελευταίο είναι τον Ιούνιο και αυτή την εβδομάδα έχουμε και νέα συζήτηση στην ευρωβουλή», είπε ο Νίκος Φίλος και υπογράμμισε ότι «η ευρωβουλή αποφαίνεται ότι είμαστε σε μια ανθρωπιστική κρίση και ότι η εμπλοκή της Σαουδικής Αραβίας είναι άμεση και εις βάρος αμάχων».

«Δολοφονούνται άμαχοι. Πιστεύω ότι είναι δυστυχώς ανάξια μια συζήτηση που περιορίζει αυτή τη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση με χιλιάδες νεκρά παιδιά στην Υεμένη, την περιορίζει σε μια μικροπολιτική συζήτηση», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για να προσθέσει: «Θέλω να διευκρινίσω στο Σώμα ότι εγώ δεν ήμουν μέλος της υποεπιτροπής εξοπλισμών στις 12 Ιανουαρίου 2017. Μετά από δύο μήνες πήγα στην επιτροπή αυτή. Αν ήμουν πιθανόν να ψήφιζα. Είμαι ειλικρινής. Ακολουθώντας την εισήγηση της κυβέρνησης. Αλλά τώρα γνωρίζουμε, υπάρχουν αποφάσεις της ευρωβουλής, όχι απλώς δημοσιεύματα στις εφημερίδες, που ζητούν έλεγχο των εξοπλισμών στη Σαουδική Αραβία για τα εγκλήματα που διαπράττει στην Υεμένη. Μην κλείνουμε τα μάτια».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline