Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  02:52:44

Στο 8,5% η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ - Εντυπωσιακή άνοδος για το ΚΙΝΑ

Με 8,5% προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη δυνητική εκλογική επιρροή (δηλαδή στους πολίτες που δηλώνουν πιθανότητα πάνω από 50% να ψηφίσουν ένα κόμμα) ενώ το Κίνημα Αλλαγής καταγράφει εντυπωσιακή άνοδο και εκτοξεύεται στο 18%.

Τα συγκεκριμένα συμπεράσματα δημοσιεύονται στην Εφημερίδα των Συντακτών στο δεύτερο μέρος της έρευνας της Prorata. Εκτός από τη διαφορά που χωρίζει τα δύο κόμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, ξεχωρίζει η άνοδος στα ποσοστά του Κινήματος Αλλαγής καθώς η δυνητική εκλογή επιρροή αυξάνεται στο 18% από 14% τον Σεπτέμβριο, εξέλιξη που σαφέστατα συνδέεται με τις πρόσφατες διαδικασίες ενοποίησης του χώρου της Κεντροαριστεράς. Και το ΚΚΕ όμως, αυξάνει την επιρροή του, καταγράφονταας ποσοστό 14,5% έναντι 11% το Σεπτέμβρη.

Οι πολίτες εμφανίζονται ελάχιστα ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση αλλά και από την αξιωματική αντιπολίτευση ενώ δηλώνουν συνολικά απογοητευμένοι από τα κόμματα. Μόλις το 13% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενώ το αντίστοιχο ποσοστό προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέρχεται σε 22% του δείγματος.

Αναλυτικά, στο σύνολο του δείγματος που αφορά τη δυνητική εκλογική επιρροή των κομμάτων προηγείται η ΝΔ με ποσοστό 33%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 24,5% και έπονται το Κίνημα Αλλαγής με 18%, το ΚΚΕ με 14,5%, η Ένωση Κεντρώων με 7,5%, η Χ.Α με 7% και η Πλεύση Ελευθερίας με 6%. Όγδοο κατά σειρά στη μέτρηση είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5%.

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 1.000 ατόμων και πραγματοποιήθηκε με προσωπική συνέντευξη και χρήση ερωτηματολογίου σε γενικό πληθυσμό άνω των 17 ετών στο σύνολο της επικράτειας. Η έρευνα διεξήχθη στο διάστημα μεταξύ 28 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline