Σάββατο 20 Απριλίου 2024  11:58:46

Ποιοι θα έχουν μεγάλες μειώσεις στις επικουρικές

Πάμε για τρίτη εξαφάνιση, μετά τον ΕΚΑΣ και τα κοινωνικά επιδόματα, εκείνη στις επικουρικές συντάξεις. Ουσιαστικά καταργούνται., μετατρέπονται σε φιλοδωρήματα, παρότι οι περισσότερες προέρχονται από ειδικές κρατήσεις ασφαλισμένων είτε λχ. επιστημονικών κλάδων είτε τραπεζικών και ΔΕΚΟ.

Τώρα αφανίζ0νται. Οι επικουρικές συντάξεις για όσους βγαίνουν στη σύνταξη με τα νέα δεδομένα είναι πλέον ψίχουλα. Θα υπάρξουν και επικουρικές για χιλιάδες συνταξιούχους που θα φτάνουν μόλις στα 30 ευρώ μετά τον επανυπολογισμό.

Τις μεγαλύτερες μειώσεις στις επικουρικές τους θα υποστούν τραπεζοϋπάλληλοι, εμποροϋπάλληλοι, πρώην εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ πλην της ΔΕΗ, υψηλόμισθοι μισθωτοί που ήταν ασφαλισμένοι στο πρώην ΙΚΑ, ναυτιλιακοί - τουριστικοί πράκτορες κα.
Η μέση επικουρική σύνταξη για όσους έχουν καταθέσει αιτήσεις συνταξιοδότησης από την 1η Ιανουαρίου του 2015 και μετά, υπολογίζεται σε 157 ευρώ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline