Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  01:32:24

Το κόστος στις τρεις γραμματείες του πρωθυπουργού είναι 4,5 εκατ. ευρώ

Στα 4,5 εκατ. ευρώ ανέρχεται το κόστος για μισθούς στις τρεις γενικές γραμματείες περί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Την εικόνα του σπάταλου ελληνικού κράτους περιέγραψε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 το στέλεχος του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης.
Όπως αποκάλυψε υπάρχουν τρεις Γενικές Γραμματείες περί τον πρωθυπουργό (συντονισμού, του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης) σε κάθε μια εκ των οποίων απασχολούνται 80-85 άτομα. «Μόνο η μισθοδοσία για κάθε μια από αυτές είναι 1,5 εκατ. ευρώ. Καλύπτουν 250 κενές θέσεις και έχουν φροντίσει να έχουν άλλες 200 κενές θέσεις» είπε ο πρώην βουλευτής.

Ο κ. Καρκατσούλης ανάρτησε στο twitter και ένα γράφημα στο οποίο σχολιάζει:

Εκτός από αυτά τα πολιτικά γραφεία των συνεργατών του, ο κ Τσίπρας υποστηρίζεται & από 3 γενικές γραμματείες (την γγ Πρωθυπουργού, την γγ Συντονισμού & την γγ της Κυβέρνησης) ανεβάζοντας τη συνολική δαπάνη υποστήριξής του κοντά στα 10εκ ευρώ.
Ερωτηθείς για την ανάρτηση που έκανε στο Twitter σχετικά με τις αμοιβές των εργαζομένων στα πολιτικά γραφεία των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα ο κ. Καρκατσούλης σχολίασε ότι «πληρώνουμε τα ρουσφέτια τους».

Σύμφωνα με τον ίδιο από το 2016, μάλιστα, η κυβέρνηση εφαρμόζει το ακόλουθο τρικ για τις αμοιβές όλων των αμοιβόμενων ομάδων και επιτροπών που έχουν συγκροτηθεί: «επειδή δεν έχουν ζεστό χρήμα λένε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους "πες μου πόση δαπάνη χρειάζεται κι εμείς θα ψηφίσουμε νόμο που θα προβλέπει πόσο θα κοστίσει και όταν έχουμε τα χρήματα θα τα καταβάλουμε"».

Το στέλεχος του Ποταμιού «κάρφωσε» τέλος την κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στους συμβασιούχους. «Όταν το καλοκαίρι έληξαν οι συμβάσεις - ο Τσίπρας πήρε 30.000 συμβασιούχους - τους μισούς δεν τους ανανέωσαν, τους άλλους 10.000 τους σέρνει ο Σκουρλέτης λέγοντας ότι θα τους κάνει μόνιμους και πετάει το μπαλάκι στους δήμους να πληρώσουν μέσω δημοτικών τελών ενώ 1 στους 3 δήμους είναι στο κόκκινο».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline