Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  12:11:28

Η δεύτερη άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα

Μάλλον αποφασισμένος να χορηγήσει άδεια εξόδου από τον Κορυδαλλό στον πολυδολοφόνο Δημ. Κουφοντόνα και αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη φέρεται η Κυβέρνηση.


Το δίμηνο από την πρώτη σαρανταοκτάωρη άδεια συμπληρώνεται τις επόμενες ημέρες και η Κυβέρνηση με ειδική τροπολογία του Υπουργού Δικαιοσύνης φρόντισε να μην ισχύει η γνώμη βέτο του αρμοδίου εισαγγελέα στο Συμβούλιο Φυλακών.
Κάτι που είχε συμβεί σε πολλές προηγούμενες αιτήσεις του Κουφοντίνα και υπήρχε το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα αρνητική ψήφος από κάποιον επόμενο εισαγγελέα.

Η Κυβέρνηση θεωρεί ότι ωφελήθηκε πολιτικά από την παροχή αδείας στον Κουφοντίνα και μάλιστα από το γεγονός ότι επέστρεψε στον Κορυδαλλό δύο ώρες νωρίτερα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο Κουφοντίνας θα ζητήσει να λάβει κανονική άδεια τεσσάρων ημερών.
Πάντως τόσο η Αμερικανική όσο και η Αγγλική Πρεσβεία στην Ελλάδα φέρονται να εξέφρασαν την δυσφορία τους για την μεταχείριση αυτή από την Ελληνική Κυβέρνηση, καθώς σε όλες τις χώρες δεν υπάρχουν τέτοιες ευεργετικές διατάξεις 9όπως δεν υπήρχαν μέχρι και την Κυβέρνηση Σαμαρά) για επικεφαλείς τρομοκρατικών οργανώσεων.

Πολύ περισσότερο όταν ο Κουφοντίνας εμφανίζεται όχι απλώς αμετανόητος αλλά και υπερήφανος για τις πράξεις του.
Οι ίδιοι παράγοντες παραπέμπουν στην θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε στα διεθνή ΜΜΕ και πιστεύουν ότι αποτελεί πρόκληση η τέτοια μεταχείριση «ενός δειλού εγκληματία που σκότωσε άοπλους ανθρώπους και κατέστρεψε την ζωή ολόκληρων οικογενειών».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline