Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  14:19:44

Θετική παρέμβαση των ΗΠΑ υπέρ της Κύπρου

Παρακολουθούμε την κατάσταση στην Κύπρο είπε η Καθλίν Ντόχερτι και ευχήθηκε επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό - Τι λένε από τη Ρώμη για την γεώτρηση στην κυπριακή θαλάσσια ζώνη που μπλοκάρουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Παρακολουθούμε τα γεγονότα και ενεργούμε αναφορικά με αυτά τα γεγονότα, δήλωσε η Αμερικανίδα πρέσβειρα στη Λευκωσία Κάθλιν Ντόχερτι σε σχέση με τις εξελίξεις στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι το ζήτημα θα επιλυθεί και θα μπορέσουν να αρχίσουν και πάλι οι συνομιλίες για το Κυπριακό.

Η κυρία Ντόχερτι μιλούσε σε δημοσιογράφους εξερχόμενη από το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, όπου έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

«Είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση για τα γεγονότα που συμβαίνουν, περιλαμβανομένου του ζητήματος των υδρογονανθράκων και μετέφερα στον πρόεδρο ότι οι ΗΠΑ νιώθουν πολύ έντονα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει το δικαίωμα να εξερευνά και να αξιοποιεί τους πόρους στην ΑΟΖ και επανέλαβα ότι μας ενδιαφέρουν τα ζητήματα που σχετίζονται με την Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε η Αμερικανίδα πρέσβειρα.
Πρόσθεσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον «όταν βρισκόταν στην Άγκυρα την προηγούμενη εβδομάδα ήγειρε αυτό το ζήτημα με τους Τούρκους».

Οπότε, συνέχισε η κυρία. Ντόχερτι «παρακολουθούμε τα γεγονότα και επίσης ενεργούμε για αυτά τα γεγονότα», εκφράζοντας την ελπίδα ότι «το ζήτημα θα επιλυθεί για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε προς τα μπρος και να αρχίσουν και πάλι οι συνομιλίες».

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το γεγονός ότι αναμένεται και παρουσία της Exon-Mobil στην ΑΟΖ της Κύπρου είπε ότι «συζητούμε σήμερα τα άμεσα ζητήματα και θα δούμε τι θα γίνει».

Η Αμερικανίδα πρέσβειρα ανέφερε ακόμη ότι συνεχάρη τον πρόεδρο Αναστασιάδη εκ μέρους του Λευκού Οίκου για την επανεκλογή του και είπε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ του είχε αποστείλει συγχαρητήριο μήνυμα πρόσφατα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline