Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  19:40:23

Νέα στοιχεία στη Βουλή από κατασχέσεις

Χιλιάδες προσωπικά δεδομένα ιατρών στέλνονται στην Ουάσιγκτον για να γίνει διασταύρωση με αυτά που κατέθεσαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

Στη Βουλή αναμένεται να διαβιβαστούν την προσεχή εβδομάδα από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη στοιχεία που συνδέονται με εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση της Novartis. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υλικό αυτό προέρχεται από κατασχέσεις που έχουν γίνει στα γραφεία της εταιρείας, συνιστώντας τμήμα μόνο του όγκου εγγράφων και σκληρών δίσκων που κρατάει στα χέρια της η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και τα οποία αποστέλλονται σταδιακά από την Κρατική Ασφάλεια Αθηνών στην κυρία Τουλουπάκη και στους επίκουρους εισαγγελείς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη προς αξιοποίηση.

Στα γραφεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς κινητικότητα - λένε γνώστες - θα παρατηρηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα και ως προς την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, που χαρακτηρίζεται ως συγκοινωνούν δοχείο της Novartis, καθώς αναμένεται να φθάσει το πρώτο από τα πολυαναμενόμενα, συνολικά δέκα, πορίσματα που υπογράφει η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου και αφορά δημοσίους υπαλλήλους.
Το βέβαιο είναι ότι η υπόθεση Novartis κινείται σε δαιδαλώδη μονοπάτια, μετά και την απόφαση της εταιρείας να αποστείλει - ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα - χιλιάδες ονόματα γιατρών, συμβούλων, συνεργατών, παρόχων υπηρεσιών από το αρχείο της προς τις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να συνδράμει την έρευνα του FBI και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το σκάνδαλο.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline