Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  16:42:31

Τριπλές εκλογές τον Οκτώβριο και παρασκήνιο

Αμέσως μόλις η ΝΔ, διά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ζήτησε πρόωρες εκλογές τον Οκτώβριο του 2018, ώστε η κυβέρνηση να ζητήσει λαϊκή εντολή μετά την έξοδο από το μνημόνιο, σενάρια άρχισαν να διακινούνται για ολοκλήρωση της τετραετίας.


Σύμφωνα με τα σενάρια αυτά, θα στηθούν κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές στις 13 Οκτωβρίου του 2019, μαζί με τις δημοτικές εκλογές.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός εκμυστηρεύτηκε τα σχέδιά του για ολοκλήρωση της θητείας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο Σάββατο.

Πρότεινε, μάλιστα, να διεξαχθούν στις 13 Οκτωβρίου του επόμενου έτους, μαζί με τις δημοτικές εκλογές.
Αμέσως, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανακοίνωσε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν στις 13 Οκτωβρίου 2019 και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διεξαχθούν την ίδια ημέρα και οι βουλευτικές εκλογές.

Το σκεπτικό του κ. Σκουρλέτη είναι το ακόλουθο:
«Ενδεχομένως οι δημοτικές εκλογές να "κουμπώσουν" στις 13 Οκτωβρίου του 2019 μαζί με τις εθνικές. Αυτό είναι πάρα πολύ πιθανό, όπως διαμορφώνεται ο χάρτης των εκλογών», τόνισε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως ανέφερε, «οι εθνικές εκλογές έχουν δεδομένη ημερομηνία, πρέπει να γίνουν στην ώρα τους και η ώρα τους είναι με τη συμπλήρωση της τετραετίας. Αυτό συμφέρει τη χώρα και την κοινωνία» και «άρα ενδεχομένως να "κουμπώσει" με την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 13 Οκτωβρίου του 2019».

Ο υπουργός υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πρότασης για εφαρμογή της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση, σημειώνοντας ότι «πρέπει να ξεφύγουμε από τη μονοπαραταξιακή λογική στην αυτοδιοίκηση».

Οριστική ημερομηνία για τη διεξαγωγή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, κατά τον ίδιο, είναι η δεύτερη Κυριακή του Οκτωβρίου (ήτοι 13/10) του 2019, όμως «δεν πρέπει να συμπίπτουν με τις ευρωεκλογές διότι κάτι τέτοιο νοθεύει το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline