Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  11:14:50

Εκλογές τον Οκτώβριο 2019 και οι υπολογισμοί Μαξίμου

Διέρρευσαν όσα ειπώθηκαν σε κλειστές συσκέψεις στο Μαξίμου και την Κουμουνδούρου, για τις κρυφές ελπίδες και προσδοκίες ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα για ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ εάν οι εκλογές τοποθετηθούν στο ακραίο όριο των τριών καλπών μαζί τον Οκτώβριο του 2019. Συγκεκριμένα, οι κύριοι λόγοι που κάνουν το επιτελείο του Μαξίμου και προσωπικά τον Πρωθυπουργό, να προσανατολίζεται σε αυτή την κατεύθυνση είναι οι εξής:

Το πρώτο και μέγα μήνυμα της εξόδου από τα Μνημόνια, μετά οκτώ χρόνια, δηλαδή από τη διακυβέρνηση Γ. Παπανδρέου (η περίοδος Κ. Καραμανλή έως το Φθινόπωρο του 2009 δεν θίγεται για γνωστούς λόγους) και η άσκηση μιας πιο ελεύθερης οικονομικής-δημοσιονομικής πολιτικής, με μικρές παροχές και ανακουφίσεις λχ, επιδόματα, στη φορολογία εισοδήματος και ακινήτων. Πολιτική, που πρέπει να γίνεται όχι μόνο με ρητορικό τρόπο αλλά με συγκεκριμένα, απτά μέτρα και πολιτικές συμπεριφορές.

Με υψηλούς τόνους, ενίοτε, «εθνικής υπερηφάνειας και ανεξαρτησίας» απέναντι σε πιέσεις ή και απόψεις του ΔΝΤ, των Θεσμών, της ΕΚΤ, των Βρυξελλών. Πολύτροπους. Με αρνήσεις να ληφθούν συγκεκριμένα σκληρά μέτρα,(εν όλω ή εν μέρει...) τα οποία έχουν συμφωνηθεί αλλά αυτό συνέβη κάτω από την πίεση της εξουσίας των Μνημονίων, όπως το αφορολόγητο και οι περικοπές σε συντάξεις, μισθούς και επιδόματα. Με επαναφορά μέτρων κοινωνικής πολιτικής και ιδεολογίας, όπως ο κατώτερος μισθός, οι συλλογικές συμβάσεις, οι νέες συντάξεις κλπ, που είχαν αποκλεισθεί-υποβαθμισθεί την περίοδο των μνημονίων.

Πιστεύουν, πως σε μια απόσταση χρόνου υπάρχει η δυνατότητα να παλιννοστήσει ένα μεγάλο μέρος των αποστασιοποιημένων σήμερα ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2015. Να ξαναγυρίσει αφού θα συνεχισθεί η καταγγελτική πολεμική κατά της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ για φαυλότητες και σκάνδαλα. Υποθέσεις που θεωρούν ότι θα έχουν αποδώσει στα δικαστήρια και στην κοινή γνώμη . Παράλληλα θα πρέπει η Κυβέρνηση, οι Υπουργοί και στα ηγετικά στελέχη να διαφυλάξουν το συγκριτικό πλεονέκτημα του «έντιμου, καθαρού κόμματος « και της έντιμης διαχείρισης από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τους ΑΝΕΛ.

Γενικότερα, εκτιμούν ότι όσο αργούν οι εκλογές και παραμένουν στην εξουσία τόσο θα εδραιώνεται το αίσθημα ης σταθερότητας αλλά και ης ευρύτερης πεποίθησης ότι η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί απλή παρένθεση. Αποτελεί ισχυρό πυλώνα της δημόσιας ζωής με προοπτική , όπως επίσης αποτελεί ως προσωπικότητα ο Αλέξης Τσίπρας. Πιστεύουν ότι θα αντιστρέψουν όλα τα φαινόμενα φθοράς μέχρι σήμερα, θα δούμε βελτιώνεται η καθημερινότητα του κόσμου, ενώ η ΝΔ «έχει πιάσει ταβάνι» από πλευράς επιρροής. Κάτω από καθαρό 30% και πάνω από 22-25% για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και σήμερα πιστεύουν ότι η διαφορά των δυο κομμάτων δεν είναι μεγαλύτερη από 3-5 μονάδες το πολύ,με μεγάλες εφεδρείες του ΣΥΡΙΖΑ στους αποστασιοποιημένους-δυσαρεστημένους. Στον ΣΥΡΙΖΑ και στο Μαξίμου δεν πιστεύουν ότι ένα ποσοστό από τους ψηφοφόρους αυτούς του 2015 έχει αρχίσει να μετακινείται-όπως υποστηρίζουν κάποιες δημοσκοπήσεις-σταθερά προς τη ΝΔ και κατά συνέπεια αρχίζουν να ενισχύουν τις πιθανότητες να προσεγγίσει την αυτοδυναμία.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline