Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  16:00:49

Κοντονής: Η ΝΔ έχει σχέδιο να πέσει η κυβέρνηση πριν τις 21 Αυγούστου

Αίσθηση προκάλεσε και η καταγγελία του υπ. Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή -πριν καν την ανακοίνωση Λαζαρίδη – ότι υπάρχει σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης μέσω Μακεδονικού.


Οπως υποστήριξε ο κ. Κοντονής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία έχουν εκπονήσει σχέδιο με σκοπό να πέσει η κυβέρνηση πριν την oριστική έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια, την 21η Αυγούστου. Γι' αυτό, σύμφωνα με τον υπουργό, «πιέζονται οι βουλευτές των ΑΝΕΛ με διάφορες απειλές και τραμπουκισμούς που δέχονται, παρά το γεγονός ότι έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», o κ. Κοντονής προανήγγειλε ότι «η δικαιοσύνη θα επιληφθεί και θα βγει η κουκούλα» απ' όσους απειλούν βουλευτές με μηνύματα και άλλων ειδών τραμπουκισμούς.

Κουίκ: «Νομίζω δεν θα βρεθεί Συμπιλίδης σ' αυτή την κυβέρνηση»

Θέση για τα σενάρια αποστασίας πήγε ο υφυπουργός Εξωτερικών και στέλεχος των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ.
Ερωτηθείς για το μέλλον της κυβερνητικής πλειοψηφίας που πλέον μένει με 152 βουλευτές ο κ. Κουίκ τόνισε: «Για μένα, το όριο αυτό θέτει προ των ευθυνών τους ακόμα περισσότερο εκείνους οι οποίοι έχουν απομείνει. Πολύ πιο εύκολα μπορεί να κινηθεί ένας βουλευτής μέσα στους 160 από τους 152. Νομίζω ότι 'Συμπιλίδης' δεν θα βρεθεί σε αυτή την κυβέρνηση».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline