Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  20:32:34

Συνεχίζεται το ξεκαθάρισμα λογαριασμών της Greek Mafia

Η χθεσινή εκτέλεση του 45χρονου αρχινονού ήταν η πέμπτη στη σειρά.  Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει τους τελευταίους 13 μήνες στις συμμορίες του υποκόσμου που λυμαίνονται τη νύχτα.

Σκληρός, αδυσώπητος και ανελέητος. Η χθεσινή μαφιόζικη εκτέλεση του διαβόητου αρχινονού - σύμφωνα με τις δικογραφίες και τις καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος του - Μανώλη Καραγιάννη, γνωστού στην πιάτσα με τα παρατσούκλια «Νταίζη», «Σαμπρέλας» ή «Καράφλας», αποτελεί ένα ακόμα αιματηρό κεφάλαιο στις συγκρούσεις των κυκλωμάτων της νύχτας.

Στον κύκλο αίματος της Greek Mafia ο 45χρονος Μανώλης Καραγιάννης φαίνεται ότι αποτελεί το πέμπτο κατά σειρά θύμα. Ενα ακόμα ακριβοπληρωμένο συμβόλαιο θανάτου από επαγγελματίες εκτελεστές. Είχαν προηγηθεί κατά σειρά οι δολοφονίες του Βασίλη Γρίβα, του Βασίλη Στεφανάκου και του Γιώργου Λίτσα. Στον συγκεκριμένο κύκλο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών θεωρείται πιθανό ότι εντάσσεται και η δολοφονία του 57χρονου συνταξιούχου αστυνομικού των ΕΚΑΜ Σπύρου Παπαχρήστου. Συμβόλαια θανάτου, πληρωμένοι εισαγόμενοι εκτελεστές, ξεκαθαρίσματα λογαριασμών από παλιά και νέα γραμμάτια, αντίποινα, πόλεμος για τις ζώνες επιρροής και την κυριαρχία στην προστασία συνθέτουν το παζλ.

Ο πόλεμος της νύχτας, όπως όλα δείχνουν, μαίνεται και οι Αρχές ασφαλείας εκφράζουν φόβους ότι οι συγκρούσεις θα συνεχιστούν. Στα χρονικά του οργανωμένου εγκλήματος άλλωστε έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν αιματηρές βεντέτες με θύματα «βαρόνους», πρωτοπαλίκαρα και μέλη συμμοριών, που ολοκληρώθηκαν αφού ξεκλήρισαν ολόκληρες φαμίλιες.

Χθες δεκάδες έντρομοι περαστικοί και κάτοικοι κινδύνευσαν στη μάχη που δόθηκε στη συμβολή των οδών Ναϊάδων και Αίαντος στο Παλαιό Φάληρο και τα αυτοκίνητά τους έγιναν κόσκινο από τις σφαίρες. Στην ενέδρα θανάτου έπεσαν πάνω από 30 πυροβολισμοί, καθώς οι εκτελεστές άδειασαν έναν γεμιστήρα από Καλάσνικοφ και οι αρμόδιοι αστυνομικοί της Ασφάλειας για ώρες προσπαθούσαν να συλλέξουν τους κάλυκες.
Η ώρα ήταν 9.20 το πρωί όταν μπήκε σε εφαρμογή η επιχείρηση εξόντωσης του 45χρονου Καραγιάννη. Οι εκτελεστές γνώριζαν την επικινδυνότητα της αποστολής, ότι δηλαδή ο Καραγιάννης οπλοφορούσε και, σύμφωνα με πληροφορίες, τον συνόδευε και ένας σωματοφύλακας.

Στη μαφιόζικη επίθεση ο πυρήνας των εκτελεστών αποτελούνταν από τέσσερις ενόπλους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και σε ένα λευκό ΙΧ Alpha Romeo. Πληροφορίες που ακόμα δεν έχουν ξεκαθαριστεί αναφέρουν ότι στην ενέδρα υπήρχε και δεύτερο αυτοκίνητο. Ο Καραγιάννης μόλις είχε βγει από το αυτοκίνητό του και κατευθυνόταν προς το πεζοδρόμιο. Τον προσέγγισε η μοτοσικλέτα με δύο ενόπλους που φορούσαν κράνη και δέχθηκε τα πρώτα πυρά από Καλάσνικοφ. Προσπάθησε τότε να προφυλαχθεί και να καλυφθεί ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα. Από την πρώτη εικόνα που έχουν σχηματίσει οι Αρχές φαίνεται να δέχθηκε καταιγισμό πυρών από Καλάσνικοφ και από 45άρι πιστόλι που έπεσαν από διαφορετικές κατευθύνσεις. Ο ίδιος φέρεται ότι επιχείρησε να απαντήσει με το 9άρι πιστόλι του. Ηταν τέτοια η σφοδρότητα της επίθεσης, που ο ένας από τους δράστες άδειασε εναντίον του τον γεμιστήρα του Καλάσνικοφ, ο οποίος βρέθηκε αργότερα πεταμένος στον δρόμο. Πολύ σοβαρά τραυματισμένος στον θώρακα και στα πόδια, ο 45χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου έπειτα από λίγο υπέκυψε στα τραύματά του.

Ενας περίοικος που έσπευσε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον αιμόφυρτο τραυματία περιγράφει: «Οι επιτιθέμενοι πρέπει να είχαν περίστροφο καθώς επίσης και αυτόματα. Είδα τον έναν που βάραγε με το αυτόματο. Αυτοί ήταν δύο. Μετά ήρθε και μια μηχανή από όπου κατέβηκε ένας και πυροβολούσε με περίστροφο. Ο άλλος που ήταν στη μηχανή δεν πρέπει να πυροβόλησε, αν και λένε ότι είχε και αυτός Καλάσνικοφ. Διέφυγαν με τη μηχανή από την Αίαντος και οι άλλοι ανάποδα. Πλησίασα τον τραυματία και μου είπε ότι λέγεται Εμμανουήλ Καραγάτσης και ότι μένει στην Αίαντος, χωρίς να μου πει σε ποιον αριθμό».

Πως βρέθηκε εκεί;
Σκοτεινό παραμένει το σημείο ως προς τον λόγο που ο Μανώλης Καραγιάννης βρέθηκε χθες στο Παλαιό Φάληρο και έπεσε στην ενέδρα. Ο ίδιος άλλωστε είχε δηλώσει ότι έμενε στο Κερατσίνι. Κάποιες μαρτυρίες αναφέρουν ότι συνοδευόταν από ένα άτομο - πιθανόν σωματοφύλακα -, ωστόσο οι αρμόδιοι της ΕΛ.ΑΣ. επιμένουν ότι ήταν μόνος του.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline