Τρίτη 16 Απριλίου 2024  21:31:40

Οι «28» χαιρετίζουν τη συμφωνία Ελλάδας-Σκοπίων

Τη συμφωνία Ελλάδας-Σκοπίων για το ζήτημα του ονόματος χαιρετίζει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, κάνοντας λόγο για «ισχυρό παράδειγμα για άλλους στην περιοχή προκειμένου να ενισχύσουν τις σχέσεις καλής γειτονίας».

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στο 23ο σημείο του κειμένου των συμπερασμάτων:

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλωσορίζει ενθέρμως και υποστηρίζει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Ελλάδας για το ζήτημα του ονόματος. Αυτό, μαζί με τη συμφωνία μεταξύ Βουλγαρίας και ΠΓΔΜ για το σύμφωνο φιλίας, καλής γειτονίας και συνεργασίας, δίνει ένα ισχυρό παράδειγμα σε άλλους στην περιοχή να ενισχύσουν τις σχέσεις καλής γειτονίας».

Ενώ στο επόμενο σημείο του κειμένου, που αφορά και στο θέμα της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ στην ΕΕ, επισημαίνεται ότι οι «28» υιοθετούν πλήρως τα συμπεράσματα για το θέμα του Συμβουλίου της 26ης Ιουνίου να αναβάλει την έναρξη διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια για τον Ιούνιο του 2019.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline