Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  14:12:45

Ο Τσίπρας πάλι καταφεύγει στην «μαμά Μέρκελ»

Το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται παρανόμως στην Αδριανούπολη, έθεσε στην Άνγκελα Μέρκελ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενόψει της συνάντησης που θα έχει η καγκελάριος της Γερμανίας με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.


Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η Γερμανίδα καγκελάριος συνομίλησαν λίγο πριν αρχίσει η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ. Στη συζήτηση ήταν παρών και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος ενημέρωσε την κ. Μέρκελ αναλυτικά για την υπόθεση με τους δύο στρατιωτικούς.
Εξάλλου, τις επόμενες ώρες, ο κ. Τσίπρας θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, προκειμένου να συντονιστούν ενόψει της αυριανής διμερούς συνάντησης Τσίπρα-Ερντογάν, στις 14.30 ώρα Βελγίου.

Ο κ. Τσίπρας είχε συνομιλία με τον πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, ο οποίος έδειξε ενδιαφέρον να ενημερωθεί για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια στις 20 Αυγούστου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε, επίσης, με την πρωθυπουργό της Ισλανδίας Κατρίν Γιακομπσντότιρ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline