Τετάρτη 17 Απριλίου 2024  01:55:44

Ποτάμι: Σε μετωπική οι δύο... όχθες του κόμματος

«Οι πόρτες είναι ανοιχτές, ο Γρηγόρης μπορεί να φύγει αν δεν τον εκφράζει το Ποτάμι» δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Μίλτος Κύρκος - Θα ήθελα να διακηρύξουμε ότι θα στηρίξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, είπε από την πλευρά του, στον σταθμό μας, ο Γρηγόρης Ψαριανός - Σε άλλη του συνέντευξη, κατηγόρησε τον Σταύρο Θεοδωράκη ότι «κοιτάει λίγο προς τα εδώ και λίγο προς τα εκεί» - Θεοδωράκης: Δεν θα γίνουμε ιπποκόμοι κανενός.

Σε προεκλογική περιδίνηση φαίνεται πως έχει μπει για τα καλά το Ποτάμι, με τις... αντίρροπες τάσεις στο εσωτερικό του κόμματος να αναδεικνύονται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, αν και έχει απομείνει μόλις με έξι βουλευτές (σ.σ. και δύο ευρωβουλευτές). Ο πολιτικός προσανατολισμός της Σεβαστουπόλεως είναι το ζητούμενο, καθώς υπάρχουν «φωνές» για συμπόρευση με τη ΝΔ, την ώρα που η ηγεσία δείχνει να κλίνει προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ -αν και, επισήμως, ο Σταύρος Θεοδωράκης το αρνείται.

Η επιλογή της αυτόνομης πορείας, στην οποία κατέληξε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά την αποχώρηση του κόμματός του από το Κίνημα Αλλαγής, φαίνεται πως δεν έχει πείσει το σύνολο των στελεχών του. Είναι προφανές ότι στην πορεία προς το συνέδριο του Ποταμιού οι συγκρούσεις για την πολιτική των συμμαχιών θα ενταθούν και δεν αποκλείεται να καταλήξουν σε αμφισβήτηση της ηγεσίας και νέες αποχωρήσεις.

Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και στους Γιάννη Αντύπα και Χρήστο Μπόκα, ο Γρηγόρης Ψαριανός έδωσε συνέχεια στον «πόλεμο» των tweets με τον επικεφαλής της παράταξης, Σταύρο Θεοδωράκη. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο βουλευτής του Ποταμιού πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ της στροφής του Ποταμιού προς τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας: «Θα ήθελα να διακηρύξουμε ότι θα στηρίξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Θα ήθελα να διακηρύξουμε ότι θα στηρίξουμε την κυβέρνηση του πρώτου κόμματος, αρκεί να αποδεχτεί να ενσωματώσει πέντε από τις δέκα προτάσεις μας».

Παράλληλα, κατήγγειλε ότι βουλευτές του κόμματος έχουν ήδη συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να πει συγκεκριμένα ονόματα. «Κάποιοι έχουν συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν δυο βουλευτές του Ποταμιού που έχουν συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορώ να πω ονόματα, δεν θέλω να "δώσω" κανέναν, αλλά είναι γεγονός» ανέφερε. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «έξι είμαστε στο Ποτάμι και δυο ευρωβουλευτές, οκτώ. Ο Δανέλλης το έχει πει ξεκάθαρα».

«Μέχρι τις εκλογές την μάχη θα την δίνω από το Ποτάμι, δεν έχω αποχωρήσει και δεν θα αποχωρήσω, αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε αν υπάρχει συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ακόμη.

Νωρίτερα, μιλώντας στο κανάλι Epsilon, ανέφερε ότι «τo Ποτάμι έχει ένα σοβαρό πρόβλημα στρατηγικής» και επιτέθηκε στον Σταύρο Θεοδωράκη, λέγοντας ότι «έχει κάνει πολλά λάθη». «Όταν κοιτάς λίγο προς τα εδώ και λίγο προς τα εκεί... υπάρχει πρόβλημα» επισήμανε χαρακτηριστικά. Και συμπλήρωσε: «Το μεγαλύτερο λάθος σε αυτή τη διαδικασία είναι η εντύπωση που δίναμε στον κόσμο ότι πλευρίζαμε την λογική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ότι αφήναμε την εντύπωση ότι θα αντικαταστήσουμε τον Καμμένο. Πίστευαν θα φύγει ο Καμμένος, να έρθει ο... ψημένος».

Μίλτος Κύρκος: Οι πόρτες είναι ανοιχτές

Στο τεταμένο κλίμα μεταξύ των στελεχών του Ποταμιού και μετά τις αναρτήσεις του Γρηγόρη Ψαριανού για τον Σταύρο Θεοδωράκη στο Twitter αναφέρθηκε και ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Μίλτος Κύρκος, ο οποίος μίλησε στο «ΘΕΜΑ 104,6» και στους Γιάννη Αντύπα και Χρήστο Μπόκα.

Ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού χαρακτήρισε άκομψο τον τρόπο που επέλεξε να εκφραστεί ο Γρηγόρης Ψαριανός, ενώ ανέφερε πως «όλοι γνωρίζουμε τον εκρηκτικό χαρακτήρα του και μέσα στην αγωνία για την πορεία του Ποταμιού, που φαίνεται δύσκολη και είναι λογικό να υπάρχουν εντάσεις και ανησυχίες και αυτή την ανησυχία εξέφρασε ο Γρηγόρης».

Παράλληλα, ο κ. Κύρκος τόνισε ότι είναι εναντίων των διαγραφών. «Οι πόρτες είναι ανοιχτές» τόνισε, για να προσθέσει ότι «κι αν ο Γρηγόρης πιστεύει ότι δεν τον εκφράζει το Ποτάμι, μπορεί να φύγει ο ίδιος βέβαια».

Από την πλευρά του, μιλώντας στα Parapolitika και αναφερόμενος στις φήμες που τη μία μιλούν για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, την άλλη με τη ΝΔ, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι «δεν θα γίνουμε ιπποκόμοι κανενός» και προσέθεσε: «Η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του Ποταμιού αποφάσισε ότι πρέπει να προχωρήσουμε αυτόνομα. Κάποιοι θέλουν να μας σύρουν ντε και καλά δεξιά και κάποιοι άλλοι ντε και καλά αριστερά. Δεν θα μας σύρουν. Δεν θα γίνουμε ιπποκόμοι κανενός».

Ερωτηθείς για το tweet του Γρηγόρη Ψαριανού εναντίον του, είπε ότι δεν θα απαντήσει σε ένα tweet που έγινε στις 4:30 το πρωί, προσθέτοντας την λαϊκή ρήση «της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει».

Στα επίμονα ερωτήματα για την «αγωνία» που ενδεχομένως έχουν βουλευτές του Ποταμιού για το κοινοβουλευτικό τους μέλλον, είπε: «Προφανώς οι άνθρωποι έχουμε αδυναμίες και προφανώς κάποιοι σκέφτονται συνεχώς το μέλλον τους. Δεν είμαι από αυτούς. To πιό εύκολο και ξεκούραστο είναι να προσδένεται κανείς σε ένα μεγάλο καράβι αντί να θαλασσοδέρνεται και να προσπαθεί με μια μικρή βάρκα. Εμεις δεν θα το κάνουμε αυτό. Δεν θα εξαγοραστώ με μια κοινοβουλευτική έδρα δεξιά ή αριστερά, επειδή ο αγώνας με το Ποτάμι είναι δύσκολος. Άλλωστε η εκτίμησή μου είναι ότι ο αγώνας θα είναι νικηφόρος».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline