Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  17:09:48

Αλεξανδρούπολη, «μήλον της Εριδος» για ΗΠΑ - Ρωσία

«Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μπορεί να λειτουργήσει ως στρατηγικό σημείο διαμετακόμισης», δήλωσε μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην περιοχή ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρεϊ Πάιατ.


Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης δηλώνει ευτυχής για το ενδιαφέρον των Αμερικανών να «εγκατασταθούν» επενδυτικά και στρατιωτικά στην πόλη του. «Θα θωρακιστεί η Αλεξανδρούπολη και η ακριτική περιοχή μας θα αισθάνεται περισσότερο ασφαλής, οι καιροί είναι δύσκολοι», λέει στην «Κ» ο Ευάγγελος Λαμπάκης επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι επίκειται η μόνιμη εγκατάσταση πολεμικών στρατιωτικών ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη.

«Συζητείται, πράγματι, η παραχώρηση χώρου κοντά ή και μέσα στο λιμάνι στο οποίο θα σταθμεύουν επί μονίμου βάσεως τουλάχιστον οκτώ στρατιωτικά επιθετικά ελικόπτερα τύπου "Απάτσι" με προοπτική να εγκατασταθεί και δύναμη πεζοναυτών. Οσο για το λιμάνι, το έχει δηλώσει επανειλημμένα δημόσια ότι τους ενδιαφέρει και μάλιστα πολύ, ο πρέσβης τους», τονίζει.

Ο Τζέφρεϊ Πάιατ δείχνει τον τελευταίο καιρό να έχει πάρει πάνω του την ανάδειξη του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας, σε μια επικίνδυνα μεταβαλλόμενη περιοχή. Με δηλώσεις και δημόσιες ομιλίες του παροτρύνει τους συμπατριώτες του, και όχι μόνον, επενδυτές να ενισχύσουν την προσπάθεια οικονομικής ανόρθωσης του πλέον σταθερού, όπως το θεωρεί, προγεφυρώματος των δυτικών συμφερόντων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, την Ελλάδα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline