Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  15:27:39

Οργή στην Ιταλία: Δηλητηρίασαν σκύλο- ήρωα!

Ο Κάος, είχε δώσει μάχη για να σωθούν άνθρωποι από τα χαλάσματα, στον φονικό σεισμό του Αματρίτσε. Αλλά γνώρισε και το πιο σκληρό πρόσωπο του ανθρώπινου είδους.


Ο γερμανικός ποιμενικός ήταν ο «σκύλος ήρωας» της Ιταλίας, που είχε εντοπίσει επιζώντες θαμμένους κάτω από τα χαλάσματα για ώρες, μετά τον σεισμό των 6,2 Ρίχτερ που είχε «χτυπήσει» το Αματρίτσε τον Αύγουστο του 2016, σκοτώνοντας 230 ανθρώπους.

Το Σάββατο, ο ιδιοκτήτης του, Φαμπιάνο Ετόρε, τον βρήκε νεκρό, στον κήπο του σπιτιού του. Κάποιος είχε δηλητηριάσει τον Κάος. «Δεν έχω λόγια. Δεν μπορώ να κατανοήσω μία τόσο απαίσια πράξη», δήλωσε ο Ετόρε, που αποχαιρέτισε τον τετράποδο ήρωα με μία συγκινητική ανάρτηση.

«Αντίο φίλε μου. Αφησες ένα τεράστιο κενό... συνέχισε τη δουλειά σου εκεί πάνω, συνέχισε να ψάχνεις, να σώζεις ζωές. Μην νιώσεις μίσος για εκείνους που το έκαναν αυτό», έγραψε μεταξύ άλλων. «Τρέξε φίλε μου, μην σταματήσεις, μια μέρα θα αγκαλιαστούμε ξανά», καταλήγει.

Η είδηση προκάλεσε οργή στην Ιταλία και οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων απαιτούν σκληρότερες ποινές για όσους κακομεταχειρίζονται και σκοτώνουν ζώα. «Σκότωσαν έναν ήρωα που μαζί με τους διασώστες έσκαβε εκείνες τις δραματικές ώρες για να βρει επιζώντες από το μακελειό. Ο Κάος έσωσε ανθρώπους και εκείνοι των δηλητηρίασαν», δήλωσε ο Ρινάλντο Σιντόλι, της οργάνωσης Animalisti Italiani.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline