Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  06:49:10

Το αλαλούμ ξεκίνησε με τηλεγράφημα του ΑΠΕ

Το ΑΠΕ με τηλεγράφημά του στις 6 το πρωί επικαλέστηκε «ευρωπαϊκές πηγές» και ισχυρίστηκε ότι οι περικοπές συντάξεων δεν θα γίνουν, με συμφωνία των θεσμών.


Με τίτλο «Οι θεσμοί θεωρούν βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και δεν μιλούν πλέον για αναβολή του μέτρου της μείωσης των συντάξεων αλλά για ακύρωσή του», ανέφερε μεταξύ άλλων: «Βιώσιμο θεωρούν οι θεσμοί το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, μετά από τις επαφές με το οικονομικό επιτελείο, και δεν μιλούν πλέον για αναβολή του (νομοθετημένου) μέτρου για τη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου αλλά για ακύρωσή του. Αυτό αναφέρουν ευρωπαϊκές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτοντας ότι για το γεγονός αυτό έχουν ήδη ενημερώσει και κόμματα της αντιπολίτευσης».

Εντονη ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου της Κομισιόν, Alexander Winterstein, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τα περί συμφωνίας για τις συντάξεις από κοινοτικές πηγές, είπε: «Υπάρχει μόνο μια πηγή, μην ακούτε τίποτε άλλο» και παρέπεμψε στις προχθεσινές δηλώσεις Γιούνκερ «pacta sunt servanda», δηλαδή πως ό,τι συμφωνήθηκε πρέπει να εφαρμοστεί.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline