Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  14:44:32

Βάζουν προσωρινά στην άκρη τις διαφορές τους οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Σε συμφωνία για «ηρεμία» στον κυβερνητικό συνασπισμό κατέληξαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αφήνοντας για το... μέλλον τη διαφωνία τους για τη Συμφωνία των Πρεσπών.


Τις συνθήκες συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων συζήτησαν στη συνάντηση που είχε οι πρόεδροι των δύο κομμάτων, Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συμφώνησαν πως αυτήν τη στιγμήν αυτό που είναι πιο αναγκαίο από ποτέ για τη χώρα είναι η ενότητα και η πολιτική σταθερότητα, καθώς όπως τόνισαν «βρισκόμαστε στην πρώτη φάση από την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια».

Πάνω σε αυτό το πλαίσιο -αναφέρουν οι ίδιες πηγές- οι δύο πολιτικοί συμφώνησαν πως κοινός και αδιαμφισβήτητος στόχος αυτήν τη στιγμή είναι η ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας, με την παράλληλη ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και την ελάφρυνση των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, η άμεση υλοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ και η θεσμική θωράκιση του κράτους απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής.

Άφησαν για το μέλλον τη Συμφωνία των Πρεσπών

Μπορεί οι αρχηγοί των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να συμφώνησαν για κοινή πορεία, ωστόσο υπάρχει μια βασική παράμετρος –η Συμφωνία των Πρεσπών- που όπως φαίνεται θα διαταράξει την συνεργασία των δύο κομμάτων.
Από τη μία πλευρά, ο κ. Τσίπρας επένδυσε στην ολοκλήρωση της συμφωνίας για την ονομασία της γειτονικής χώρας, και από την άλλη ο κυβερνητικός του εταίρος δηλώνει με όλους τους τρόπους ότι θα την καταψηφίσει, αφού το όνομα της ΠΓΔΜ περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία».

Για την ώρα, οι κ. Τσίπρας – Καμμένος συμφώνησαν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουν να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στο κυβερνητικό έργο και θα επανέλθουν σε αυτό τον ερχόμενο Μάρτιο, αν δεν έχουν προκύψει άλλες πολιτικές εξελίξεις μέχρι τότε.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline