Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Folli Follie: Ο διάλογος Κουτσολιούτσου με τους FT για τα 350 εκατ. στην Ασία

H συνέντευξη δόθηκε στις 9 Ιουλίου 2015, τρία χρόνια πριν αποκαλύψει το σκάνδαλο το αμερικανικό Fund QCM - Οι ξένοι επενδυτές, αλλά και οι Έλληνες γνώριζαν ότι κάτι περίεργο συνέβαινε.

Στις 9 Ιουλίου 2015, ο δημοσιογράφος και αναλυτής των Financial Times Dan Mcrum συνομιλεί σε Conference Call με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Folli – Follie κ. Τζώρτζη Κουτσολιούτσο για να τον ρωτήσει τις ασυνήθιστα υψηλές εμπορικές απαιτήσεις της θυγατρικής της εισηγμένης στο Χόνγκ Κογκ.

Ο κ. Κουτσολιούτσος απαντά ότι ήταν 350 εκατομμύρια και ύστερα διευκρινίζει ότι παλαιότερα ήταν δολάρια και αργότερα ευρώ. Ο διάλογος όπως θα διαπιστώσετε είναι αποκαλυπτικός ( και απολαυστικός για το μπέρδεμα με τα δολάρια και τα ευρώ ) διότι όπως αποδείχθηκε τα ποσά ήταν εικονικά.

Η Folli – Follie εμφάνιζε εμπορικές απαιτήσεις για πωλήσεις οι οποίες δεν είχαν πραγματοποιηθεί ποτέ.

Προσέξτε η ημερομηνία είναι 9 Ιουλίου 2015, τρία χρόνια πριν αποκαλύψει το σκάνδαλο το αμερικανικό Fund QCM.

Οι ξένοι επενδυτές, αλλά και οι Έλληνες οι οποίοι παρακολουθούσαν τις αναφορές γνώριζαν ότι κάτι περίεργο συνέβαινε στην ασιατική πρωτεύουσα, όπου είχε γραφεία η Folli – Follie.

Ήταν χαρακτηριστική η ανάλυση ενός ξένου οίκου (Credit Suisse) η οποία ανέφερε ότι απο τα μεγέθη καταλαβαίνει ότι κάτι συμβαίνει δίχως όμως να γνωρίζει τι.

Στο πόρισμα της, η Alvarez & Marshall ανακάλυψε πώς οι εμπορικές απαιτήσεις της θυγατρικής ήταν μόλις 99 εκατ. ευρώ, απο 718 εκατ. ευρώ που είχε δηλώσει στον ισολογισμό η διοίκηση και οι ελεγκτές είχαν εγκρίνει.

Απο χθες η περίπτωση της Folli – Follie θα αναφέρεται στα διεθνή οικονομικά χρονικά. Μπορεί να μην διαθέτει την έκταση της Enron, ωστόσο οι χειρισμοί στο ταμείο, τα αποθέματα, τις απαιτήσεις και στα Κέρδη εις νέο είναι εκπληκτικοί.

Πολυμέσα