Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  14:41:46

«Μας αντέγραψε αδέξια στο Εκκλησιαστικό ο Αλ. Τσίπρας» λέει η ΝΔ

«Δεν υπάρχει κανένας χωρισμός Κράτους - Εκκλησίας», έλεγαν, εν τω μεταξύ, πηγές της Πειραιώς στον απόηχο της συμφωνίας της κυβέρνησης με την Εκκλησία.

Ωστόσο, η Ν.Δ. επανήλθε με ερωτήματα για την εφαρμογή της συμφωνίας, ενώ έκανε λόγο για «παροιμιώδη υποκρισία» του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, καθώς πέντε χρόνια πριν είχε αρνηθεί να υπερψηφίσει τον νόμο 4182 (άρθρο 83) της κυβέρνησης Σαμαρά για τη σύσταση εταιρείας αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας με ισότιμη συμμετοχή Κράτους και Εκκλησίας.

«Τι έκανε αντί αυτών χθες ο κ. Τσίπρας; Οχι μόνον επεξέτεινε πρόχειρα την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας την οποία μέχρι πρότινος απέρριπτε, αλλά μετέβαλε αιφνιδίως τον τρόπο μισθοδοσίας των κληρικών», σημείωναν πηγές της Πειραιώς, θέτοντας ζήτημα για τη διευθέτηση που εξαιρεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τις μητροπόλεις του στην Ελλάδα, αλλά και για το ποιος και με ποια διαδικασία ελέγχου θα διαχειρίζεται το κονδύλι των 200 εκατ. ευρώ που θα καταβάλλει το κράτος στην Εκκλησία της Ελλάδος και ποιος θα αναλάβει το συνταξιοδοτικό κόστος των κληρικών.

«Το γεγονός ότι η κυβέρνηση αποφεύγει να απαντήσει στα συγκεκριμένα αυτά ερωτήματα δείχνει το πόσο πρόχειρα και επιπόλαια έγιναν, τελικά, οι χθεσινές ανακοινώσεις», λένε από την Πειραιώς, ανακοινώνοντας ότι κατόπιν αιτήματος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας προγραμματίζεται συνάντησή τους με τον πρόεδρο της Ν.Δ. τις επόμενες μέρες.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline