Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  07:28:15

Η επίθεση στον Κώστα Σημίτη ένωσε όλες τις ομάδες της Κεντροαριστεράς

Η εντολή από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες να ανοίξουν οι λογαριασμοί του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, καθώς και της συζύγου του, του αδελφού του, αλλά και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, δεν βρήκε την Κεντροαριστερά απροετοίμαστη.


Οι πληροφορίες στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό και η γραμμή είχε ήδη δοθεί από τον Παύλο Πολάκη: Πρέπει να βάλουμε κάποιους φυλακή για να κερδίσουμε τις εκλογές.

Το αποτέλεσμα πάντως δεν φαίνεται να δικαιώνει τον σχεδιασμό. Η επίθεση εναντίον του Κώστα Σημίτη, «εμβληματικής φυσιογνωμίας του ευρωπαϊκού κεκτημένου της χώρας», όπως τον χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ένωσε την Κεντροαριστερά, που βλέπει πίσω από αυτή τη σκοτεινή ιστορία μια προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να τσαλακώσει το ΚΙΝΑΛ και να αμαυρώσει το εκσυγχρονιστικό εγχείρημα του Κώστα Σημίτη.

Η δήλωση της Φώφης Γεννηματά

Είχε προηγηθεί η ευθεία καταγγελία των μεθοδεύσεων του Σύριζα από την Φώφη Γεννηματά.
«Είπα προχθές ότι ο πανικός σας προκειμένου να πλήξετε τη δημοκρατική παράταξη, θα σας οδηγήσει να σπιλώσετε μέχρι και τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Είστε αδίστακτοι. Τώρα φτάνετε στον Κώστα Σημίτη, τον πρωθυπουργό της ΟΝΕ, του Ελσίνκι, της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, των μεγάλων έργων που άλλαξαν την εικόνα της χώρας. Πάρτε το απόφαση: δεν μας αγγίζετε. Αυτά που κάνετε θα σας γυρίσουν μπούμερανγκ».

Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί και ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Παύλος Χρηστίδης: «Είναι επικίνδυνοι και απόλυτα προβλέψιμοι. Μπροστά στον πανικό τους και την αγωνία να χτυπήσουν τη δημοκρατική παράταξη, είναι ικανοί να σπιλώσουν μέχρι και τον Ελευθέριο Βενιζέλο».

Οι δηλώσεις Χρυσοχοΐδη

Ο πρώτος πάντως που αντέδρασε μόλις έγινε γνωστή η εξέλιξη και κυκλοφόρησε η εφημερίδα «Τα Νέα», η οποία αποκάλυψε το άνοιγμα που έχει ζητήσει η Αρχή για τους λογαριασμούς Σημίτη, ήταν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που βρέθηκε στο στούντιο του ΣΚΑΪ: «Οι λογαριασμοί έχουν ανοιχτεί. Ας ανοίξουν ό,τι θέλουν», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε μάλιστα λόγο για παιχνίδια δικαστικών λειτουργών με βάση τις συζητήσεις καφενείου. «Να ξέρουν όμως» πρόσθεσε, «ότι αυτό θα τους έρθει μπούμερανγκ γιατί η ίδια η δημοκρατία με τους νόμους της έχει απαντήσεις».

Μετά από 24 ώρες ο ΓΑΠ τηλεφώνησε στον Σημίτη -«Αθλια προσπάθεια επανάληψης του βρόμικου '89»

Με χαρακτηριστική καθυστέρηση άνω των 24 ωρών – και αφού όλα τα στελέχη και τα κόμματα της Κεντροαριστεράς έσπευσαν να τοποθετηθούν κατά της δίωξης Σημίτη - ο Γιώργος Παπανδρέου επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τον πρώην πρωθυπουργό.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γ. Παπανδρέου εξέφρασε στον προκάτοχό του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ τη συμπαράστασή του για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. Συνεργάτες του κ. Παπανδρέου επεσήμαναν πως πρόκειται για γελοία και άθλια προσπάθεια επανάληψης του «βρόμικου '89»

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline